Mii de multumiri pentru ambele raspunsuri - intr-adevar am avut o mica neconcordanta in ultim mesaj postat insa deja "apasasem pe buton"... Deci datoria este de 11.200 LEI/RON pentru care mi s-a pus poprire, am primit banuti pe card cum spuneam de "Pomana Pastelui"
ca valoare 1200 evident LEI/RON deci ramas cu circa 10.000 LEI/RON datorii (ar mai fi si altele, inca un credit + datoria de intretinere, cand nu ai job/venit vin "claie, gramada" de abia am putut plati abonament la telefon si net prin datorii la alte persoane fizice) iar de restul discutiei privind vanzare apartament era vorba de valori in euro. Deci...da, voi incerca prin ceva - mesaj urgent - sa vand apartamentul de 3 camere Titan si sa imi acopar toate datoriile asta cu prioritate apoi daca mai ramane ceva luarea unei super mici garsoniere
Inca odata Dumnezeu sa Va Binecuvanteze pentru toate sfaturile - extrem de valoroase pentru noi "astia mici si nestiutori" intr-ale proceselor, drepturilor civil/juridic etc.- si gandurile pozitive care le oferiti voluntar tuturor celor prezenti cu problemele lor pe forum !!! multa Sanatate sa Va dea Domnul, am sa revin in cel mult 2 saptamani cu detalii referitoare la finalitate situatie, pana atunci cu deosebit respect si stima, toate cele bune!!! Alice
Daca tot sunteti atat de amabila, "abuzez" cu inca o intrebare - daca tot nu se instiinteaza nimic cum pot stii daca nu mi s-a "dat" deja apartamentul spre vanzare/ executare silita in vederea recuperarii datoriei - precizez aceasta este de 11.200 iar in cont eu am primit doar 1200 deci ar cam fi 10.000 de recuperat - si in plus se pot face abuzuri ? (In RO ma astept la orice dar en fin...) Ma refer la o situatie de genul, am apartament de 3 camere de 65 mp in Titan si ar valora cam 65.000 dar sa zicem ca ar fi estimat la 48.000-50.000 - cum ca e din 1967, vechi (desi blocul e de 4/4 si foarte rezistent), ultim etaj, mafia imobiliara dicteaza preturile etc.... Intrebarea mea este: poate fi vandut - fara incuvintarea proprietarului si la pret de jumping-trash like 35.000-25.000 tinand cont ca intervine si "mafia judecatorilor" ?
Pur si simplu sunt bolnava de inima, suspecta de cancer si prea multe nu mai astept de la viata asta, dar nu prea suport socurile "informationale" brusc livrate, prefer o "asimilare in
timp" pe cat posibil pentru o mica obisnuinta... daca e normala aceasta...Incerc sa lupt doar ca sa imi mai platesc datoriile si sa nu las pe alcineva raspunzator pentru ele - desi eu is cea care "stinge datoriile" unei familii ce treptat s-a destramat... miii de multumiri anticipate Alice
Inca odata mii de multumiri pentru atentia acordata, m-ati ajutat enorm si numai pentru faptul ca ati fost alaturi de mine si ati raspuns intrebarilor mele, Dumnezeu sa Va aibe-n paza !
Adevarat a Inviat ! Multumesc mult, as mai dori sa stiu , daca se poate, in acest caz ei pot
da curs la excutare silita a unor bunuri materiale ? Am un apartament ca succesiune dar
creditul nu este imobiliar, a fost pe suma mica de consum pe baza de salariu calculat acum
ani de zile.... Si daca eu nu am avut nici o instiintare cu ce drept au dat dumnealor curs
popririi pe cont ? Cu mii de multumiri anticipate, Alice
Buna Seara, Am si eu o mare rugaminte, as dori un sfat privind situatia mea grea:
de la jumatatea lui 2011 tot am incercat sa imi gasesc un job si nu am reusit - la
45 de ani e aproape imposibil sa te mai angajeze cineva - nu am beneficiat nici de ajutor somaj, n-am nici pensie si tot anul 2012 am incercat sa achit ratele la credit fiind inglodata in datorii - in 2013 nu am mai reusit sub nici o forma, si fara nici o instiintare mi s-a pus poprire pe singurul cont detinut - era de salariu in 2011 dar am si un overdraft la el - diferit de creditul mentionat - si ca atare nu mai am un ban, chiar acum de Paste am ramas cu un pumn de orez in casa...
Banii primiti in cont mi-au venit prin transfer de la o persoana fizica ce a dorit sa ma ajute in aceste zile cu o suma de bani pentru medicamente - sunt suspecta de cancer... Se poate stii de la Sector 3 ca nu am nici un venit de la sfarsitul lui 2011 si nici nu stiu cand s-a decis poprirea - mi-au spus cei de la banca ca ar fi un dosar din 2013 si cum contul meu a fost tot timpul 0 - acum probabil cu aceasta suma - data de Pomana in Preajma Pastelui - mi-au blocat tot contul... Cui pot sa ma adresez macar sa imi ofere 2/3 sau macar 50% sa pot sa imi cumpar ceva medicamente... Cu mii de multumiri anticipate, Alice
Da, multumesc mult pentru sfat, am fost la 7.58 azi acolo (Jud.sect.3) si pe la 10 a intrat poz 29 adica dosarelul meu, a venit mosu'senil, presedinta nu stia cum sa evite venirea mosului in fata ei la nici 20 de cm. (mosu'nu prea mai aude bine)...En fin s-a amanat pe 30.01.2013 timp in care eu am sa vand apart., am sa achit complet restanta la intretinere si gata, sper sa imi gasesc ceva mai micut si (in limitele rezonabilului fara nebuni ca vecini) sa ma ajute Dumnezeu sa ma eliberez de problema asta ! Inca odata mii de multumiri si scuze anticipat !
Imi prezint anticipat mii de scuze daca m-am exprimat gresit - eu sunt din sector 3 Bucuresti si nu am INtentat eu procesul ci am vrut sa spun ca am un proces de rezolvat , de fapt intentat vroiam sa spun ca am de "infruntat" - nu stiu cum sa ma exprim...
Procesul este pentru neplata intretinerii - de fapt a unor sume aberante pentru care si alti
locatari m-au rugat sa fac investigati caci sunt nefiresti... dar in final toti s-au retras si nu m-au sprijinit asa ca singura, cuvantul meu contra cui ?... Nu sunt chiar inconstienta
Deci e vorba tot de scara 1 - al blocului de 4 scari deja scindate - in care cei 2 "mafioti" au strans semnaturi pt. pus termopan la spalatorie - din cele 15 apartamente 3 erau chiar ale lor, + inca 5 fraieri au dat semnatura si desi LA INVESTITII nu trebuie +50% din semnaturi proprietarilor ci numai la reparatii majore de pe scara - au abuzat si cica ... au facut cheltuieli de 10.000 de RON - dar stiti cum, absolut cu tupeu 10.000 fix, nu rotunjiri, nu nimic, facturi de la 3 s.c. ce prin verificare la Registrul Comertului nici nu aveau CF conform listei prezentate, Si au aparut termopane pe toata scara - DECI nu doar la spalatorie ci si pe toate cele 4 nivele + gresie si faianta la subsol, afara in curtea unuia din mafioti precum si in 2 apart.S_a vazut clar cum se cara marfa acolo si cum s-au facut lucrari cu muncitorii adusi si pt.scara. Cand am intrevat de unde gresie si faianta - mi-a spus, NU, pe jos e termopan...
Imi pare rau dar asta este situatia, Asoc.de locatari imitial formata din 4 scari cate are blocul
a fost divizata in 2 asoc.tocmai din cauza acestor 2 domni, unul a luat presedintia, are cam 80-85 de ani si face uz de stampila asoc., are o fata casatorita cu un "mahar" (caci si el a fost membru in PCR si se lauda cu asta in gura mare, acu-i in PSD), face afaceri pe picor mare la Sinaia,celalalt s-a autoproclamat adm.gospodaresc desi am intrebat si mi s-a spus
ca nu exista asemenea titulatura in cadrul unei asoc.de prop., are firma de reparatii si instalatii etc.si mereu are controlul subsolului, unde mai tot timpul "se strica" cateceva ca sa intervina firma lui la reparatii (asa isi asigura tranzactiile suficiente pe firma) are 2 fii amandoi varati in politie si orice reclamatie am facut mi-a arata-o in mainile lui cum o riupea si ca EU trebuie sa inteleg ca aici e stat in stat adica la scara noastra el taie si spunzura, de altfel din 15 apart. deja 4 sunt adjudecate de cei doi, si inca mai vor...
Multumesc mult pentru sfaturi, inverc macar la tribunal sa obtin o amanare si plec rapid...
Buna ziua, am si eu un mare offf, am intentat un proces si nu am bani de aparare, cum pot beneficia de un avocat din oficiu ? Am fost foarte bolnava si o vecina
mi-a spus ca pe 31.oct acum este proces in care vor doi "mafioti" de pe scara
sa pierd apart.caci ma vad singura si cu probleme, si au mai procedat asa cu 2
cupluri de batrani de pe aceeasi scara. Macar o luna sa aman - cu orice motiv,
de pregatire a actelor, de necunostiinta (eu nu am avut nici o instiintare de evocare in istanta) sa apuc sa il vand si sa plec asa cum au facut cuplurile de
batrani, caci nu am putere sa ma lupt cu nebunii - mi-au spus ca imi dau foc la
apart.si tot il iau ei caci au relatii sus si in politie, si ma fac praf...eu nu am pe
nimeni asa ca nu pot decat sa fug...Va multumesc mult de tot in mod anticipat