Buna ziua,
Administratora noastra de bloc nu isi da interesul cu privire la atributiile ce ii revin. In ceea ce priveste actele (registre de reparatii, rulment, etc.) a fost si inca este departe de situatia normala. I s-a facut reclamatie la Primarie, in urma sesizarii rezultand o serie de nereguli legate de faptul ca nu are toate actele in regula. De-abia in ultima luna a inceput sa le completeze, auzind ca vrem sa o demitem.
Am apelat la un expert contabil, pentru realizarea unui raport de expertiza contabila extrajudiciara. Din acesta rezultand faptul ca nu s-a putut constitui nici fondul de rulment nici cel de reparatii din cauza lipsei registrelor respective. Deasemenea a mai rezultat faptul ca s-a utilizat fondul de reparatii pentru plata facturilor (din cauza restantierilor), fapt ce contravine statutului asociatiei de proprietari care spune ca acesta nu poate fi utilizat in acest scop. Raportul a mai scos la iveala si alte nereguli, nefiind vorba de furt.
Activitatea dansei in blocul nostru se rezuma la efectuarea listelor de intretinere, plata facturi, depunere declaratii, in timp ce incasarile se fac de catre o casiera. Doar daca se produce vreo avarie vine in bloc, altfel doar pentru ridicarea incasarilor. Blocul are peste 40 de ani si nu a propus nici un program de reparatii majore, se merge doar pe carpeli.
Este foarte imprastiata, are o varsta si nu mai face fata.
Are contract individual de munca si din cate am inteles din mai multe surse, trebuie urmate prevederile Codului muncii, in ceea ce priveste concedierea dansei, avand in vedere ca nu vrea sa isi dea demisia. Problema este ca pana acum inafara de neregulile sesizate de Primarie, nu a primit nici un avertisment scris si nici nu s-au urmarit etapele prevazute de Codul muncii. In momentul de fata am intocmit un convocator pentru chemarea dansei in fata unei comisii disciplinare numita de Presedintele blocului si formata din membrii comitetului.
Imi cer scuze daca mesajul este prea lung, dar avem nevoie de sfaturi de natura juridica, pentru rezolvarea acestei probleme, fara a incalca legea.
Pentru alte detalii va stau la dispozitie.