avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate madaioana

Activitate madaioana

Buna seara. Am o problema si as vrea sa stiu daca ma puteti ajuta. Am avut la intretinere restanta 4000 de lei. Tatal meu a decedat acum cateva luni, eu si mama avem salariul net (total adunat) de 1250 lei pe luna (deci nu depasim 1000 de lei pe luna pe membru de familie), din acest motiv am ramas atat de in urma cu plata intretinerii. Cu toate astea locatarii din blocul in care locuiesc au decis penalizare maxima pentru restantele la intretinere. Asta inseamna ca intretinerea pe o luna venea 130 de lei iar penalizarea 170 de lei pe luna. Salariile ramanand la fel nu am putut plati acesti bani insa am cerut ajutorul de urgenta de la Primarie, acestia incadrandu-ne in Caz Social. Am primit ajutor 2000 de lei, suma cu care am achitat jumatate din restanta la intretinere. Administratorul blocului nu vrea sa ne scada acea penalizare urmand sa ramana tot 6% pe luna. Am citit (cred ca tot pe acest forum) un articol in care spunea ca daca esti caz social ti se intrerup penalitatile sau sunt obligati sa le scada la minimum de 3% pe luna, altfel este considerat Abuz. Am vorbit cu administratorul si a spus sa ii aduc legea unde scrie acest lucru. Nu mi se pare normal sa ramana aceste penalizari "ca sa ma oblige sa platesc..spun locatarii", pentru ca nu este vorba ca nu vreau sa platesc, nu am posibilitatea. ma puteti ajuta va rog cu un raspuns? Va multumesc frumos