avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate tamaraLu

Activitate tamaraLu

Buna ziua,

Va rog sa ma informati ce sanse am sa obtin in instanta plata retroactiva a orelor suplimentare:

- la angajare, am fost obligata sa semnez un contract individual de munca in care era mentionat ca renunt la plata orelor suplimentare
- pentru ca volumul de munca era foarte mare, am fost nevoita sa lucrez intre 10-18 ore pe zi
- partial, au fost compensate orele cu timp liber dar, pentru ca in codul munciii era mentionat ca se compenseaza cu timp liber numai orele suplimentare din ultimele 60 de zile, nu am reusit sa compensez cu timp liber decat aproximativ o treime din orele lucrate, restul nefiind compensate baneste, invocat fiind contractul individual de munca semnat.
- inregistrarea orelor lucrate a fost transmisa in dublu exemplar la compartimentul HR: unul corect, cu numarul real de ore lucrate si unul fictiv (s-a cerut obligatoriu) cu un numar de 8 ore pe zi lucrate).

Pentru ca acum nu mai lucrez la aceasta companie, va rog sa ma informati daca este corect sa cer plata acestor ore tinand cont ca am semnat, obligata, un contract individual de munca, cu care de fapt nu eram de acord.