Am nascut in decembrie 2010 si am revenit la serviciu in iunie 2012. Care este situatia privind stimulentul de insertie dupa Legea 166/2012? Eu de cand am revenit la munca am primit stimulent de insertie in cuantum de 100 lei (dupa OUG148/2005) . Legea 166/2012 nu clarifica situatia privind stimulentul de insertie pentru copii nascuti pana la 31.12.2012.- 100 lei sau 500 lei (eu nu am avut posibilitatea sa optez pentru indemnizaţie până la un an sau de doi ani ). Mi se pare o discriminare !!!
Am nevoie de un raspuns la aceasta problema (cat mai urgent)
Avansarea funcţionarilor publici cu statut special într-o funcţie imediat superioară la aceeaşi poziţie din statul de organizare şi funcţionare se face o singură dată pe an, cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
a) să aibă o vechime de cel puţin 2 ani ca funcţionar public cu statut special definitiv
b) să fi obţinut la evaluarea performanţelor profesionale individuale din ultimul an cel puţin calificativul "foarte bun";
c) să nu se afle sub efectul vreunei sancţiuni disciplinare, conform prevederilor legale;
d) să nu fie puşi la dispoziţie sau suspendaţi din funcţie, potrivit prevederilor legale;
e) studiile absolvite să corespundă condiţiilor de ocupare a funcţiei.
entru a avansa intr-o functie imediat superioara, se cer urmatoarele conditii:
Mentionez ca am nascut in decembrie 2010 iar in CIC am intrat in 11.04.2011. Am revenit la serviciu in 01.06.2012 iar pentru a putea fi avansata mi se spune ca nu indeplinesc conditiile deoarece nu am calificativ pe anul trecut. Care este situatia avand in vedere ca art. IV, pct. 27, art. 22 alin. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 prevede-Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea., (OUG 148/20008, , art 18, alin 7 modificat prin OUG 124/2011 pct 17. legea 166/2012 - prevad acelasi lucru)
"vechimea in specialitate se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea' - nu ar trebui sa mi se ia in considerare calificativul avut anterior plecarii in CIC? Mi se spune de la locul de munca ca noi avem ordine specifice care nu s/au modificat si ei nu merg dupa lege ci dupa ordinul privind criteriile pentru avansarea funcţionarilor publici cu statut special într-o funcţie imediat superioară la aceeaşi poziţie din statul de organizare şi funcţionare.
mentionez ca sunt functionar public cu statut special
Astept raspuns.Multumesc