cit de "tata" a fost parintele nostru pentru noi e mult de povestit si cu siguranta situatia nu poate fi expusa aici pe forum.noi vrem sa-i acordam ajutorul (desi momentan nu este nici atit de batrin si nici atit de bolnav - a vut grija de-a lungul vietii sa-si asigure o batrinete linistita )dar el refuza categoric. oricum multumim f mult ca ne-ati raspuns.
suntem 2 frati rezultati din doua casniciii diferite ale tatalui nostru comun.tatal nostru traieste avind virsta de 72 de ani. acum aprox. 4 ani tata a vindut apartamentul lui proprietate personala cumparat in rate si achitat in intregime inca de pe vremea comunista ( mentionez ca noi ,copii , suntem casatoriti si nu locuim niciunul impreuna cu tata, care in prezent este si divortat de o a treia sotie, si era divortat si la momentul vinzarii, ca de mamele noastre a divortat cind eram noi mici) unei femei, persoana straina, deci nici macar ruda.nu cunoastem amanunte legate de contr de vz- cumparare, stim doar ca la fisc figureaza proprietar aceasta doamna. intrebarea noastra este daca se poate ataca in vreun fel acest contract, si daca da sa ne oferiti si cum trebuie sa procedam. va multumin f. mult
sunt nascuta pe 1 dec 1955, si am un stagiu de cotizare de 31 ani si 10 luni. Nereusind sa corelez cele 2 anexe ale legii 19/2000( anexa 3 si anexa 9 de care am luat cunostinta citind acest forum ) va rog din suflet sa-mi spuneti cu ce data pot beneficia de pensia partial anticipata.multumesc