avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate maioru_gabi

Activitate maioru_gabi

Răspuns la discuția Leasing - executare silita
Nu m-a ajutat prea mult raspunsul dvs...ce as putea face sa vad de cand incep sa curga cei 3 ani?
In anul 2008 am luat o masina prin leasing financiar de la Unicredit Tiriac. In luna ianuarie 2010 a trebuit sa duc masina inapoi deoarece ramasesem cu rata cam 3 luni in urma. M-am conformat, am dus masina celor de la leasing, am facut un proces verbal de predare-primire ( pe care nu-l mai am). Mi s-a spus atunci ca totul este in regula ca odata ce am predat masina, ei nu mai am nicio pretentie financiara. Pana anul asta, in luna Iulie nu am mai primit nicio notificare de la ei, insa m-am trezit pe la sfarsitul luinii iulie cu o adresa de la Kruck cum ca ar trebui sa mai le dau cam 8000 RON, motivand ceva de genul "masina nu am putut sa o vindem la pretul dorit, asa ca avem pierderi". Masina in 2008 a fost 18.500 euro si ei au vandut-o in februarie 2010 cu 5500-6000 euro.
Celor de la Kruck le-am spus ca refuz sa platesc eu si altul sa se foloseasca de masina, drept urmare au spus ca vor trimite dosarul la executor.
Ce as putea face sa scap fara a plati banii astia? dupa cat timp s-ar prescrie aceasta "datorie"?
Va multumesc!
Azi, 03.10.2013 am mai avut o intalnire cu administratorul de la firma la care lucram... Am fost sa-mi cer drepturile salariale, insa mi-a spus ca "ne vedem saptamana viitoare, poate pe santier, sa predai santierul si abia pe urma, daca se constata ca nu ai pierderi ne calculam cu banii, si ce bani ai de luat, ii vei lua". Poate sa ma oblige sa ma duc pe satier (desi nu am avut dispozitie de sef de santier...si santierul el la 600km de mine) sa predau santierul, desi a trecut o luna de cand eu nu am mai fost acolo?
Tot azi am fost si la ITM si mi s-a spus ca in REVISAL eu apar cu activitatea suspendata, respectiv concediu fara plata, desi NU am semnat nicio hartie in acest sens.
Ce ma puteti sfatui sa fac sa-mi recuperez banii?
Va multumesc!
As putea incerca sa "fortez mana" fara a fi considerat santaj? Cum ar trebui abordata situatia?
Buna ziua!
Sper sa ma puteti ajuta...sunt intr-o situatie mai delicata:
Am fost angajat la o firma de constructii, am fost plecat in deplasare pe un satier (fara niciun fel de act, ordin de deplasare sau ceva...), programul era de la 7 la 19, sambata de la 7 la 15. Plecam luni la ora 6.30 dimineata si ne intorceam la 3 saptamani, vineri, pe la 20-21 ajungeam acasa.
Problema s-a iscat atunci cand in weekendul cand trebuia sa am liber, am fost chemat la sediul societatii sa mi se comunice ca programul s-a schimbat, se pleaca duminica dupa amiza, iar de intors, sambata pe la 5-6 dimineata trebuia sa ajungem acasa. In acel moment mi-am dat demisia. Inainte de cererea de demisie am depus si o cerere de concediu de odihna. Cererea de demisie are data de 07.septembrie, cea de concediu 06 septembrie.
Problema e: intre banii pe care ii luam eu si cei de pe statul de plata e o diferenta semnificativa (in stat: 1340 RON, real 3000RON). Eu mai aveam o de luat o restanta de 1800 RON. Banii pe concediu + cele 6 zile din luna septembrie...credeti ca mai am o sansa sa recuperez banii acestia? Cum? Azi, 28 septembrie am fost la sediul societatii si mi s-a spus cum ca ar trebui sa predau santierul(desi nu am avut dispozitie de sef de santier), sa facem inventarul sculelor (desi au trecut 3 saptamani de atunci si se putea intampla orice cu ele), si abia pe urma "facem calculele, desi cred ca tu ai sa dai bani firmei, nu invers" (cele din urma fiind vorbele administratorului).