Bună! Îmi poate spune cineva cum poate fi anulat un titlu de proprietate obținut fraudulos de un renuntator la moștenire? Un document emis de o instituție (primaria) nu ar trebui anulat de cel care l-a emis?
X a fost renuntator la moștenirea rămasă de la tatăl sau care, a avut 4 copii. Doi dintre ei, printre care și X, au dat declarație la notariat ca renunță la moștenire. Ceilalți doi nu au fost chemați la dezbaterea succesiunii și, după ani de zile, s-a trezit nepotul unuia dintre renuntator și a luat tot pe baza titlului unchiului sau. Titlul este pe numele unchiului X dar nu știe nimeni cum a fost obținut în condițiile în care el era renuntator.
O situație în care nu se mai poate interveni însă, as vrea sa știu dacă s-a procedat legal. Persoana X, în prezent decedata, a deținut un titlu de proprietar deși a fost renuntator la moștenire. Nu am înțeles cum a primit acel titlu, probabil printr-o înțelegere cu primarul de atunci. X a decedat iar nepotul sau, stabilit în America, a deschis succesiunea și a reușit, pe baza acelui titlu, sa ia tot ce a deținut unchiul sau decedat. A fost legala aceasta acțiune?
Mulțumiri! V-aș fi recunoscătoare dacă mi-ați spune care este gradul moștenitorilor care ar putea ataca, având în vedere faptul ca persoana care urmează a fi întreținută are o singura fiica și o singura nepoata de fiica. Va multumesc