O situație în care nu se mai poate interveni însă, as vrea sa știu dacă s-a procedat legal. Persoana X, în prezent decedata, a deținut un titlu de proprietar deși a fost renuntator la moștenire. Nu am înțeles cum a primit acel titlu, probabil printr-o înțelegere cu primarul de atunci. X a decedat iar nepotul sau, stabilit în America, a deschis succesiunea și a reușit, pe baza acelui titlu, sa ia tot ce a deținut unchiul sau decedat. A fost legala aceasta acțiune?
X a fost renuntator la moștenirea rămasă de la tatăl sau care, a avut 4 copii. Doi dintre ei, printre care și X, au dat declarație la notariat ca renunță la moștenire. Ceilalți doi nu au fost chemați la dezbaterea succesiunii și, după ani de zile, s-a trezit nepotul unuia dintre renuntator și a luat tot pe baza titlului unchiului sau. Titlul este pe numele unchiului X dar nu știe nimeni cum a fost obținut în condițiile în care el era renuntator.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
daca tot au renuntat 2, de ce nu s-a dezbatut succesiunea sa va fi impartit ce era de impartit?
daca depuneati cerere de retrocedare sau ma rog, ce trebuia, venea titlul pe numele cui a cerut.
Trebuie sa cercetati sa vedeti cum s-a obtinut si daca e necesar, sa va judecati cu cine trebuie, nepot sau ce e.
Oricum, nu e o speta sa o rezolvati cu un sfat de pe forum.
sa nu fie teren dupa bunici si sa fi cerut in nume propriu, nu stiu
Succesiune teren
bloc3c
1.Tata a decedat in 2005.
2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)