avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren colectivizare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren colectivizare

Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat.
Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin retrocedare.
El a mostenit acest teren de la mama lui.
Mai exista copii fratelui tatalui meu care vor jumatate din acest teren.

Legal ce drepturi au atata timp cat pe acest teren figureaza ca titular tatal meu.

Ma intereseaza ca sa stiu pentru ca trebuie sa platesc niste taxe pentru succesiune si vreau sa-mi fie clara situatia.

Aceste teren poate sa fie revendicat si de verii mei sau nu?
Cel mai recent răspuns: Bogdan Muraru-Tatoiu , Consilier juridic 19:32, 29 Mai 2010
Ati zis ca acel teren era mostenit de tatal dumneavoastra de la mama lui. Cand s-a facut dezbaterea succesiunii dupa mama ce s-a intamplat? Daca fratele tatalui dumneavoastra a renuntat expres la mostenire atunci nu mai are nici un drept la acel teren. Daca a acceptat mostenirea, dar terenul respectiv nu facea parte din masa succesorala, atunci are dreptul la acel teren. Daca fratele tatalui (unchiul dumneavoastra) nu mai este in viata, copiii il reprezinta.
Daca are dreptul la o parte din acel teren, atunci trebuie sa se anuleze titlul de proprietate.
Nu stiu daca fratele tatalui meu a acceptat sau cedat succesiunea..poate nu a facut nimic in privinta asta.
Daca eu platesc taxele pentru succesiunea pe acest teren si nimeni dintre verii mei nu accepta succesiunea banii pe care ii platesc vor ramane pur si simplu pierduti?
Nu mai pun la socoteala banii care au fost platiti pentru titlul de proprietate impozite pe teren pe care verii mei nu le-au platit?
Nu exista nici o garantie pe actele ce le voi obtine?
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2009
ContSters78406, utilizator
Momentan dumneavoastra aveti dreptul sa faceti succesiunea si sa deveniti proprietar al bunurilor mostenite de la tatal dumneavoastra.
Verii, trebuie sa va dea in judecata pentru anularea titlului de proprietate existent si introducerea pe acel titlu si al tatalui lor, ca mostenitor dupa bunica dumneavoastra. Ei trebuie sa probeze acest fapt.
Daca pe Titlul de Propietate nu este trecut si fratele tatalui dumneavoastra , atunci nu aveti nici o datotrie fata de copii acestuia .
Puteti cere la Primaria pe raza careia se afla terenul , cu cerere si facnd dovada de mostenitor , actele care au stat la baza eliberarii titlului de propietate , fiind obligati sa va raspunda .
De regula la baza eliberarii unui titlu de propietate sta o cerere de reconstituire a dreptului de propietate in baza careia s-a emis o Hotarare de validare si un proces verbal de punere in posesie . Este important pe numele cui sunt aceste inscrisuri .
Pentru efectuarea partajului succesoral primaria in a carei raza teritoriala a domiciliat tatal dumneavoastra , va elibereaza la cerere anexa pentru dezbaterea succesiunii , unde sunt mentionati mostenitorii si bunurile tatalui dumneavoastra .

Atentie se poate solicita de catre rude in instanta nulitatea titlului de propietate . Acesta este motivul pentru care ar trebui sa aveti actele care au stat la baza eliberarii titlului de propietate .
Succes !
Daca aceste inscrisuri sunt pe numele tatalui meu atunci cu ce ma poate ajuta acest lucru(este o dovada ca ei nu au fost interesati)?
A existat o perioada in care verii mei sau unchiul meu decedat puteau sa aiba drepturi asupra acestui teren si ele au expirat la un anumit moment dat?
Recomandati sa nu incep succesiunea pentru acest teren pana nu obtin situatia clara asupra lor?

Alte discuții în legătură

Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine terenul, daca nu am facut cerere la legile fondului funciar, dar altcineva a facut acest lucru in mod ilegal? Dana1313 Dana1313 Sunt in proces cu primaria pentru ca nu a dorit sa imi puna la dispozitie actele in baza carora s-a constituit si s-a reconstituit dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Moºtenire daiana33 daiana33 Vă rog dacă puteţi sa îmi răspundeţi! Bunica mea a decedat în anul 1983 iar în anul 1984 s-a facut succesiune. Aceasta a avut doi fii, iar unul dintre ... (vezi toată discuția)