avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moºtenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moºtenire

Vă rog dacă puteţi sa îmi răspundeţi!
Bunica mea a decedat în anul 1983 iar în anul 1984 s-a facut succesiune. Aceasta a avut doi fii, iar unul dintre ei a renunţat în favoarea celuilalt care a rămas unicul moştenitor (tatăl meu). În anul 1994 cînd s-a emis titlu de proprietate cei de la Primărie au trecut pe titlu pe ambii fii ca moştenitori ai defunctei M.A. Am vrut sa fac completare la succesiune acum după decesul tatălui meu dar fratele lui acum are pretenţii la o parte din moştenire adica nişte terenuri, aşa că am deschis actiune în instanţă. Aş vrea sa stiu dacă mai poate obţine ceva avînd in vedere că el şi-a primit partea de moştenire cînd s-a căsătorit, prin anii 1960, moştenire pentru care are acum titlu de proprietate emis pe numele lui. Dacă se poate v-aş ruga să-mi indicaţi şi articolele din lege.
Mulţumesc
Daca unchiul dvs. a formulat cerere de retrocedare in baza legii 18/1991 are dreptul la mostenire, iar daca nu a formulat puteti solicita anularea partiala a titlului de proprietate in sesnsul de a se inlatura numele acestuia din titlu. Se mai pune problema daca unchiul a lucrat terenul de la retrocedare pana acum., Daca da, nu aveti nici o sansa intrucat ati acceptat ca si el sa fie mostenitor, Terenul nu era in circuitul civil la data deschiderii succesiunii bunicului, astfel ca , dupa 1989 putea fi considerat mostenitor acceptant daca a depus cerere de retrocedare . NU puteti dovedi faptul ca a primit teren la casatorie, intrucat a figurat in nume propriu in registrul agricol si a primit titlul direct pe numele sau .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat... va rog!!! daiana33 daiana33 Subiect: Moştenire Vă rog dacă puteţi sa îmi răspundeţi! Bunica mea a decedat în anul 1983 iar în anul 1984 s-a facut succesiune. Aceasta a avut ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune. MITI78 MITI78 Cum pot deveni proprietarul casei in care a locuit tatal meu avand urmatoarele documente¨: -Titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in care mai apar ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am un titlu de proprietate, emis in 2018, emis de ... angi_78 angi_78 Buna seara! Am un titlu de proprietate, emis in 2018, emis de Comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, Jud Olt, care este pe ... (vezi toată discuția)