Buna seara! Am un titlu de proprietate, emis in 2018, emis de Comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, Jud Olt, care este pe numele tatalui meu si a fratelui sau. Astazi am primit o comunicare de la un avocat, contactat de unchiul meu, prin care voi fi data in judecata, in vederea anularii actului de proprietate( tatal meu este decedat in 2005, iar eu sunt mostenitor). problema este ca exista un certificat de mostenitor, emis in anul 1983, unde la mostenitori apare doar unchiul meu, iar mai jos, la rubrica:
Au renuntat la succesiune, scrie.....nu sunt, iar apoi scrie ca sunt straini de succesiune, prin neacceptare conform art 700 c civ, si sunt enumerati mostenitorii, inclusiv tatal meu
Intrebarea mea este, ce inseamna:
-sunt straini prin neacceptare
-daca titlul de proprietate emis in 2018 este valabil
- daca trebuie sa ma prezit la tribunal in acest proces
Multumesc!
Bineinteles ca trebuie sa va prezentati la tribumal,trebuie sa discutati in prealabil cu un avocat pt a va reprezenta in proces,pt a va formula aparari etc.Se pare ca tatăl dvs nu ar fi acceptat succesiunea defunctilor părinți în termenul de opțiune succesorala.In urma studierii acțiunii formulate o sa puteti afla ce sanse sunt ce argumente pot fi invocate etc