Va rog sa imi spuneti pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru trecerea pe titlul de proprietate al carui titular este bunicul meu, decedat din 1983, titlul fiind emis pe baza legii 18/1991 Fond Funciar. La mostenitori, in titlul de proprietate, este trecut doar unchiul meu, in viata, prin cererea facuta de acesta in termen fara sa fie nominalizat si tatal meu, decedat, fiind singurii copii ai bunicului meu. Mentionez ca sunt unicul nepot al titularului actului de proprietate
adaug ca pe titlul de proprietate emis este specificat ca mostenitor numai unchiul meu ,fara a fi trecut si tatal meu,fara a se tine cont de actele de stare civila
Unchiul dvs. nu avea nici o obligatie legala de a mentiona existenta altor mostenitori...tatal dvs trebuia sa formuleze cerere de reconstituire (in cazul in care tatal dvs. era bolnav, familia putea scrie acea cerere si o putea trimite prin posta catre comisia locala de fond funciar). Desi situatia este injusta din punct de vedere moral, nu exista o cale legala de a-l trece si pe tatal dvs. pe TP, in situatia in care nu a formulat cerere. Cu atat mai mult cu cat, daca au trecut mai mult de 3 ani de la data emiterii TP, poate fi invocata numai nulitatea absoluta a TP pentru cazurile expres prevazute de art. III din legea 169/1997 (iar cel mentionat de dvs. nu se afla printre ele). :(