Buna ziua ,
In anul 1991 ,tatal meu a facut cerere de retrocedare a unor terenuri ( TOPURI ) conf. L 18/91,care erau pe numele bunicului ,decedat la acea data . Cererea a fost facuta pe numele lui si al meu (aici intervine eroarea de nume ,spun asta ca si unchiul meu are acelasi prenume ,totusi difera o litera ,eu sunt Ni…el este Ne in acte ,in oras el fiind cunoscut si ca Ni )
Spun ca a facut cererea pe numele lui si al meu,pentru ca unchiul meu a facut o declaratie de mana ,in care este prenumele exact Ne,cum de altfel este trecut in B.I.,prin care ii ceda tatalui meu partea lui ,respectiv 1/2 din pamanturile care urmau sa fie retrocedate.Mai mult tatal meu m-a sunat la vremea respectiva si mi-a spus ca ma trece pe cerere pentru ca unchiul a renuntat in favoarea lui ,sa faca cum crede.Cererea este semnata numai de tatal meu. Declaratia data tatalui meu este prin luna martie,probabil ca cererea a fost scrisa tot atunci si adeverinta a fost emisa in luna octombrie 1991 .
In anul 2001 tatal si unchiul se intalnesc la mine ,in alt oras decat unde locuiesc fiecare dintre ei si intr-una din plimbarile lor prin oras au trecut pe la un notar si unchiul meu i-a facut si o procura speciala prin care ii dadea ½ lui .
In anul 2002 tatal meu a decedat. In anul 2005 am fost la primarie si am ridicat un titlu de propietate pe baza certificatului de deces al tatalui meu si al procurei speciale facuta de unchiul meu tatalui ,asa mi s-a cerut. Am luat acel TP si apoi impreuna cu unchiul meu am fost la un notar sa-mi faca mie o procura. Notarul a spus ca nu poate sa faca pentru ca pe titlul sunt trecut eu.
Acum ,de 2 saptamani ma chinui sa ridic un TP si mi se spune ca nu sunt eu trecut pe cerere…..Mi-au aratat cererea depusa de tatal meu si scrie asa :
Numele tatalui meu ……………………….. fiu
Numele meu ……………………….fiu
Le-am explicat despre faptul ca unchiul meu nu are nici un interes asupra pamantului,le-am arata actele care le am si cele de mana si cea scrisa la notar ,nu exista nici o reclamatie din partea unchiului ca s-a gresit cu prenumele ,le-am spus ca am intentionat sa clarific la notar …
Ambele nume sunt fara initiala tatalui.Imi cer sa le aduc o copie dupa CI a unchiului si sa scrie ei pe cerere ca este cunoscut si ca Ni. Eu imi dau seama ca pe undeva greseala este ca trebuia sa scrie in dreptul numelui meu nepot,dar cred ca tatal meu nu si-a dat seama de interpretare .
Va rog dati-mi un sfat sa pot rezolva situatia. Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns:
nicolae01 , utilizator
14:43, 3 Aprilie 2012