avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O situatie,titluri de propietate...va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O situatie,titluri de propietate...va rog ajutati-ma

Buna ziua ,
In anul 1991 ,tatal meu a facut cerere de retrocedare a unor terenuri ( TOPURI ) conf. L 18/91,care erau pe numele bunicului ,decedat la acea data . Cererea a fost facuta pe numele lui si al meu (aici intervine eroarea de nume ,spun asta ca si unchiul meu are acelasi prenume ,totusi difera o litera ,eu sunt Ni…el este Ne in acte ,in oras el fiind cunoscut si ca Ni )
Spun ca a facut cererea pe numele lui si al meu,pentru ca unchiul meu a facut o declaratie de mana ,in care este prenumele exact Ne,cum de altfel este trecut in B.I.,prin care ii ceda tatalui meu partea lui ,respectiv 1/2 din pamanturile care urmau sa fie retrocedate.Mai mult tatal meu m-a sunat la vremea respectiva si mi-a spus ca ma trece pe cerere pentru ca unchiul a renuntat in favoarea lui ,sa faca cum crede.Cererea este semnata numai de tatal meu. Declaratia data tatalui meu este prin luna martie,probabil ca cererea a fost scrisa tot atunci si adeverinta a fost emisa in luna octombrie 1991 .
In anul 2001 tatal si unchiul se intalnesc la mine ,in alt oras decat unde locuiesc fiecare dintre ei si intr-una din plimbarile lor prin oras au trecut pe la un notar si unchiul meu i-a facut si o procura speciala prin care ii dadea ½ lui .
In anul 2002 tatal meu a decedat. In anul 2005 am fost la primarie si am ridicat un titlu de propietate pe baza certificatului de deces al tatalui meu si al procurei speciale facuta de unchiul meu tatalui ,asa mi s-a cerut. Am luat acel TP si apoi impreuna cu unchiul meu am fost la un notar sa-mi faca mie o procura. Notarul a spus ca nu poate sa faca pentru ca pe titlul sunt trecut eu.
Acum ,de 2 saptamani ma chinui sa ridic un TP si mi se spune ca nu sunt eu trecut pe cerere…..Mi-au aratat cererea depusa de tatal meu si scrie asa :
Numele tatalui meu ……………………….. fiu
Numele meu ……………………….fiu
Le-am explicat despre faptul ca unchiul meu nu are nici un interes asupra pamantului,le-am arata actele care le am si cele de mana si cea scrisa la notar ,nu exista nici o reclamatie din partea unchiului ca s-a gresit cu prenumele ,le-am spus ca am intentionat sa clarific la notar …
Ambele nume sunt fara initiala tatalui.Imi cer sa le aduc o copie dupa CI a unchiului si sa scrie ei pe cerere ca este cunoscut si ca Ni. Eu imi dau seama ca pe undeva greseala este ca trebuia sa scrie in dreptul numelui meu nepot,dar cred ca tatal meu nu si-a dat seama de interpretare .
Va rog dati-mi un sfat sa pot rezolva situatia. Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: nicolae01 , utilizator 14:43, 3 Aprilie 2012
nicolae, imparte pvestea ta in cel putin 5 parti, apoi o sa primesti raspuns sigur la prima parte, si pe urma mai contunuam:)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. nu puteati fi trecut in cererea de retrocedare in baza legii 18/1991, intrucat ea putea fi formulata doar de mostenitorii bunicului dvs, respectiv tatal dvs. si fratele sau. Cu atat mai mult, in 1991 legea avea o formulare care permitea unui singur mostenitor sa-i mentioneze pe ceilalti in cerere si sa semneze in numele tuturor (o singura semnatura). Asa ca, la cum este formulata cererea, oricine in aceasta lume (inclusiv o instanta de judecata) va considera ca al doilea nume trecut ca "fiu" este al unchiului dvs, nu al dvs (cu atat mai mult cu cat renuntarea "de mana" nu avea nici un efect dpdv al legii 18/1991). La cum vad eu problema, titlul de proprietate este emis pe numele tatalui si al unchiului dvs (chiar daca nu aceasta a fost intentia lor), asa ca nu aveti decat sa luati titlul asa cum este, sa-l duceti pe unchi la notar si sa va cedeze terenul sau in mod legal (vanzare-cumparare, donatie sau ce o fi). Asta pana nu se razgandeste cumva unchiul, caci la cum arata problema are tot dreptul la jumatate din ce este trecut pe acel titlu de proprietate. Stiu ca nu este chiar ce doriti sa auziti, dar asa stau lucrurile.
Va multumesc !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea pe titlul de proprietate ca mostenitor ion73 ion73 Va rog sa imi spuneti pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru trecerea pe titlul de proprietate al carui titular este bunicul meu, decedat din 1983, titlul ... (vezi toată discuția)
Eliberare titlului de proprietate s-a fãcut legal? valixlm valixlm În anul 1998 un unchi a făcut cerere de moştenire de la unchiul său (frate cu tatal acestuia). Odată cu intrarea în vigoare a legii 67/1990 nepoţii ... (vezi toată discuția)
Act de partaj voluntar valixlm valixlm Vreau sa stiudaca un cat de partaj voluntar încheiat de comun acord şi semnat la notar în care se gaseste expresia \"loturile astfel constituite reprezinta ... (vezi toată discuția)