avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de partaj voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de partaj voluntar

Vreau sa stiudaca un cat de partaj voluntar încheiat de comun acord şi semnat la notar în care se gaseste expresia "loturile astfel constituite reprezinta vointa noastra de a dezmembra şi împărţi, noi nepretinzând unul altuia nici un fel de sultă sau o alta formă de despăgubire", mai poate fi atacat vreodată în instanţă.

Vă mulţimesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: valixlm , utilizator 12:19, 3 Aprilie 2011
cu sanse slabe si durata in tp poate fi atacat pt vicii de comsimtamant sau dc aveti stabilita si o alta conditie si aceasta nu se realizeaza de partea adversa
Vă multumesc pentru răspuns şi promtitudine!
si de ce ati vrea sa atacati actul acum, ce nu va mai place la el?
Nu eu nu vreau să-l atac. Schimbarea vine din alta parte.
Vroiam doar să stiu daca am procedat corect cu actul de partaj voluntar (la sfatul notarului) si nu am facut act de vanzare-cumparare care probabil costa mai mult.
Multumesc oricum pentru atentie!
ps. Mai am o intrebare postată, dacă puteţi să-i acordaţi atentie.
Aceasta este solicitarea.

Subiect: Retrocedare in baza legii 67/2010 de modificarea ali 3 din art 18 a legii 18/1991
În anul 1998 un unchi a făcut cerere de moştenire de la unchiul său (frate cu tatal acestuia).
Odată cu intrarea în vigoare a legii 67/1990 nepoţii au facut cerere de retrocedare a unei suprafete de teren existente în registrul agricol la rolul bunicii decedate mama unchilui care a facut cererea şi care mai avea 2 frati cu urmasi.
Această cerere a fost aprobata dar cand a fost eliberat titlul de proprietate a fost luata în calcul cererea de moştenire din 1998. Deci pe titlu eliberat pe numele bunicii la mostenitori apare unchiul care a facut cererea, acum decedat care are urmaşi, ceilalti nepoti care au semnat a doua cerere pentru acelasi teren, in situaţia actuala ne mai vand drept de proprietate.
Întrebarea mea este dacă un titlu de proprietate poate fi emis în baza unei cereri care nu face referire la aceleasi drepturi de mostenire şi daca in registrul agricol este corect trecuta bunica la rol cu unchiul ca cel care a facut cererea chiar daca nu se refera la aceasi retrocedare. Mai poate fi atacat titlul de proprietate?

Vă multumesc anticipat!



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare in baza legii 67/2010 de modificarea ali 3 din art 18 a legii 18/1991 valixlm valixlm În anul 1998 un unchi a făcut cerere de moştenire de la unchiul său (frate cu tatal acestuia). Odată cu intrarea în vigoare a legii 67/1990 ... (vezi toată discuția)
Eliberare titlului de proprietate s-a fãcut legal? valixlm valixlm În anul 1998 un unchi a făcut cerere de moştenire de la unchiul său (frate cu tatal acestuia). Odată cu intrarea în vigoare a legii 67/1990 nepoţii ... (vezi toată discuția)
Drept, mostenire olghi olghi buna ziua va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: bunicul meu la lista de recesamant din anul 1941stapanea 2500mp curte si teren ... (vezi toată discuția)