avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept, mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept, mostenire

buna ziua
va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare:
bunicul meu la lista de recesamant din anul 1941stapanea 2500mp curte si teren constucti la adresa unde locuia ( lista este scoasa de la arhiva judeteana de mine)
In momentul de fata suprafata de teren este de circa 700mp stapanita de un unchi mostenire care mi-a vandut mie,iar restul te pamant sunt ale unor persoane care motiveaza ca la vandut bunicul pe o pereche de boi si un car, ne avand titlul de proprietate, terenul avandul doar in registru agricol si mult mai putin decat in realitate. intrebarea mea este :putem sa retrocedam pamantul care la stapanit bunicul in 1941? mentionez urmatoarele :1 in viata mai suntem doi nepoti si unchiul care mi-a vandut mie suprafata de 700mp:2 pamantul este si in registrul agricol din localitate. 3 intre bunicul meu si cumparatori vecini nu exista nici un act de vanzare sau ceva
va multumesc
Cel mai recent răspuns: olghi , utilizator 19:57, 7 Iulie 2011
ati facut vreo cerere la primaria respectiva pana acum?
ma scuzati de intarziere nu am avut acces la net; am facut cerere la primarie si i-mi cere titlu de proprietate am explicat ca este bunici in rol dar nu vrea sa-mi elibereze cum procedez? Va multumesc.
Depinde si cand ati facut cererea...ultimul termen a fost 30.11.2005. De asemenea, cererile de retrocedare in materia fondului funciar se probeaza cu documente, de exemplu: extras din registrul agricol 1959-1963, registrul/cererea de intrare in CAP, cadastru/intabulare unde exista... Doar in masura in care aceste documente nu exista, se apeleaza la martori. Daca la recensamantul din 1948 bunicul avea o suprafata, iar la intrarea in CAP apare cu o suprafata mai mica, i se va retroceda suprafata cu care a intrat in CAP (asta spune legea, ca se restituie terenurile aduse in CAP de catre membrii cooperatori, sau preluate de CAP de la acestia, in orice fel).
am copii după filele din registru agricol din ani 1964-1970 (1974-1980:1986-1990) și suprafața este la fel ca lista de recesamant din 1941 făcuta de bunicul (respectiv 2700 mp) va întreb:pot sa retrocedez pământul care a fost de drept al bunicului,dacă da cum sa procedez. Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate alexandrasa alexandrasa buna ziua!bunicul meu a avut un teren in bucuresti si i-a fost luat abuziv de sistem...cum am putea sa-l revendicam neavand nici un fel de act pe el.se poate ... (vezi toată discuția)
Obtinere de catre mostenitori a titlurilor de proprietate ale defunctului nadia_aa nadia_aa Buna ziua, Bunicul meu a murit iar mama ar dori sa lanseze procedura de succesiune. Problema este ca ea este departe de fostul domiciliu al bunicului. ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul agricol ContSters134265 ContSters134265 Matusa detine pentru un teren camin casa cu suprafata de 1000 mp urmatoarele documente: - proces- verbal de impropietarire din anul 1931; - contract de ... (vezi toată discuția)