avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu proprietate

buna ziua!bunicul meu a avut un teren in bucuresti si i-a fost luat abuziv de sistem...cum am putea sa-l revendicam neavand nici un fel de act pe el.se poate elibera de undeva un document care sa arate ca el a fost propietar si apoi sa venim noi cu dovada de mostenitori?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:06, 7 Septembrie 2011
Cu regret va informez ca trebuia sa depuneti demult cerere de retrocedare, (ultima zi: 30.11.2005 - legea 247/2005). Dvs. trebuia sa probati proprietatea bunicului asupra terenului in cauza (act de vanzare-cumparare, extras registru agricol 1959-1963, borderou recensamant populatie si exploatatii agricole 1948 eliberat de arhivele nationale, etc). Problema este ca sunteti muuult peste termenul de forulare a cererii de reconstituire a dreptului de proprietate...ca singura varianta posibila actiunea in instanta pentru revendicare imobiliara (parerea mea personala, bazata pe practica generala a instantelor de judecata, este ca o asemenea actiune introdusa in lipsa cererii prealabile formulate in termenul prevazut de legea speciala are foarte putine sanse de reusita, este de durata si costa). Acum, poate ca n-ar fi rau sa vorbiti cu un avocat cu actele in fata, eu v-am expus doar cadrul general al problemei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept, mostenire olghi olghi buna ziua va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: bunicul meu la lista de recesamant din anul 1941stapanea 2500mp curte si teren ... (vezi toată discuția)
Legea 247 privind retrocedarea nonamamaia nonamamaia Buna seara! Am si eu o problema am un teren cu suprafata de 5000 mp. A apartinut mamei mele (eu avand in acest moment 70 de ani), a fost trecut in anul 1930 in ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate - revendicare mirelahanganu mirelahanganu Buna seara , Va rog sa ma indrumati de unde as putea incepe recuperarea actelor de proprietate ale bunicului meu pentru o suprafata de doua hectare de ... (vezi toată discuția)