avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte proprietate - revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte proprietate - revendicare

Buna seara ,

Va rog sa ma indrumati de unde as putea incepe recuperarea actelor de proprietate ale bunicului meu pentru o suprafata de doua hectare de padure din jud Vrancea .Bunicul nu a facut testament inainte de moartea sa , m-am interesat la primaria comunei , dar de acolo nu mi-au putut oferi nici un document si nici o informatie .
Va rog spuneti-mi mai pot face dovada de mostenitor in acest moment avand in vedere faptul ca nici parintii mei nu mai traiesc ( au trecut mai mult de zece ani de cand acel teren este exploatat de catre diversi ) si acetele originale de proprietate nu le am . Ma pot adresa la arhiva nationala ?
Va multumesc ,

Cel mai recent răspuns: mirelahanganu , utilizator 12:17, 17 Iunie 2010
Bunicul dvs a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate? S-a emis titlu de proprietate pe acel teren?
Inainte de a merge la arhivele nationale ale statului, puteti merge la consiliul local - serv. financiar ptr verifica rolul fiscal, de cat timp se plateste impozitul pe teren si de catre cine. Apoi mergeti la oficiul de cadastru al judetului ptr alte informatii. Cel mai bine ar fi sa faceti totul scris,inclusiv la Arhivele Nationale.
Inainte de a face rost de acte, verificati daca terenul a fost
reconstituit la alte persoane.
Verificati daca bunicul sau parintii dvs au solicitat
reconstituriea dreptului de proprietate pentru acest teren.
Daca s-a facut cerere de reconstituire, verificati daca a fost
sau nu solutioanta.
Toate acestea le aflati de la Comisia locala.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Arhivele Nationale - solicitati extras borderou recensamant agricol 1948 pe numele bunicului (daca avea padurea in 1948, va figura in acel extras);
- la primarie: registrul agricol 1951-1955 (deja in 1959 padurile cam fusesera nationalizate);
- matricola de rol fiscal 1951 - ar fi ideal ca primaria sa aiba asa ceva...
Tot primaria poate (si trebuie) sa va spuna daca respectivul amplasament a fost reconstituit cuiva si in ce baza (indiferent ce invoca, au in arhiva cererile pentru reconstituirea dreptului de proprietate pe toate legile fondului funciar, anexele cu suprafetele si fisele de punere in posesie cu amplasamentele si o evidenta a TP eliberate).
Avand in vedere faptul ca eliberarea actelor al Arhive este cotra cost (cam vreo 300 RON0, va sfatuiesc sa colaborati intai cu primaria,,,
Partea proasta e ca daca bunicii/parintii nu au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate in termenul legal, singura cale este instanta - unde sanse sunt destul de putine, in lipsa cererii prealabile
Poate reusiti o repunere in termenul de formulare a cererii pe motivul ca nu ati avut actele si nu ati stiut de existenta lor...

Alte discuții în legătură

Act de proprietate paula21 paula21 buna ziua ,ma numesc paula si as dori sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema,mama mea a scos ieri de la primaria comunei vidra un act de proprietate a ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral după părinți_terenuri Arhanghelfirst Arhanghelfirst Bună ziua! Ambii mei părinți sunt decedați și, în calitate de moștenitor, doresc să fac partaj succesoral după bunicii mei. Frații părinților ... (vezi toată discuția)
Teren preluat de statul roman bejenaru bejenaru Buna ziua! In 1951 bunicii mele i-a fost preluat terenul de catre statul roman. Am procesul verbal de predare primire autentificat de naotariatul de stat ... (vezi toată discuția)