avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de proprietate

buna ziua ,ma numesc paula si as dori sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema,mama mea a scos ieri de la primaria comunei vidra un act de proprietate a bunici mele unde sunt trecuti dect 6 din frati lui mama,iar inca 3 nu sunt trecuti si nici anumite pamanturi care le detenea in ani anteriori.in acel act de proprietate trebuia sa apara si semnatrua bunici si a primarului?sau doar a primariei.? si ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:00, 7 Ianuarie 2011
Despre ce fel de act este vorba? Contract, titlu de proprietate, etc.
bunica avea titlu de proprietate,iar pe cel act nu are cod,apre dor 30la suta din toate ce aveavea,papanturi dupa terminarea celui deal doilea razboi mondial si paduri primite mostenire de la parinti bunicilor,mama mea poate sa depuna o cere la arhiva primariei sa scoata toate actele de terenuri bunici materni si paterni a mamai mele,sau tr sa actionam in istanta.pe acel titlu de proprietate nu are semnatura bunici .
Titlurile de proprietate se emit doar celor care au facut cerere in baza legilor fondului funciar (daca din 5 frati a facut cerere unul singur, lui i se va emite titlul). De asemenea, in principiu, s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru suprafetele preluate de CAP de la cetateni, nu pentru ce a avut cetateanul in 1900 toamna (trebuie facuta, intr-un fel, dovada ca terenurile solicitate au fost preluate de comunisti prin cooperativizare sau expropriere, altfel nu avem despre ce vorbi).
Pentru o corecta evidenta a terenurilor detinute de familia dvs. (mai ales a suprafetelor de padure, care nu au fost preluate de CAP ci expropriate in 1951), va sfatuiesc sa va adresati Arhivelor Nationale, pentru eliberarea unui extras din recensamantul exploatatiilor agricole 1948, precum si primariei pentru verificarea registrului agricol 1959-1963 si a celui de evidenta a cererilor de intrare in CAP.
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
Kyandra, moderator
bunica a facut cerere la momentul respectiv pt teren?
da ,cahear mama mea a depus cerei la primarie pt acele pamanturi si paduri cand au inceput sa se dea inapoi de la colectiv la tarani cum era pe vremea aia.in acel act de tiltul de proprietate nu apar multe.(cod de inregistrare,semnatura bunici si altele ce ar trebui sa apara pe un titlu de proprietate),cand a fost facut acel titul de proprietate in 1993 ,cea de la primaria din comuna a scris ea o declaratie nici decum bunica mea si nici semnatura bunici nu este pe acea declaratie.este posibil sa-ti aduca cei de la primarie actul de proprietate la poarta si sa nu semnezi nimic.nici actul de mosterie a bunici de pe mama si tata nu apare la arhiva primariei.cand mama mea a cerut acel dosar unde apar toate actele de la pamanturi,mostenire de pe strabunici,si declaratile depuse de ea pt pamanturi nu apar sunt rupte din acel dosar. cea de la primarie ia spus daca vrea sa stie tot sa dea primaria in judecata si o costa 20 milioane de lei. este posibil aceasta magarie?

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral după părinți_terenuri Arhanghelfirst Arhanghelfirst Bună ziua! Ambii mei părinți sunt decedați și, în calitate de moștenitor, doresc să fac partaj succesoral după bunicii mei. Frații părinților ... (vezi toată discuția)
Legea funciara 247/2005 - intre ce ani trebuie sã se încadreze actele doveditoare, 1945-1949? Balaurul Balaurul Buna ziua; Am 1 certificat fiscal din care reiese că strabunul meu avea in 1941 o suparafaţa de 42 HA. Am alt certificat fiscal si un Certificat de ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate - revendicare mirelahanganu mirelahanganu Buna seara , Va rog sa ma indrumati de unde as putea incepe recuperarea actelor de proprietate ale bunicului meu pentru o suprafata de doua hectare de ... (vezi toată discuția)