avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral după părinți_terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral după părinți_terenuri

Bună ziua!

Ambii mei părinți sunt decedați și, în calitate de moștenitor, doresc să fac partaj succesoral după bunicii mei. Frații părinților mei au fost dintotdeauna refractari și au exploatat pământurile cuvenite părinților mei în mod abuziv, deci n-am cu cine discuta, negocia, singura cale rămasă fiind aceea a Justiției! Precizez că terenurile deținute de bunici nu au fost trecute în moștenire ca masă succesorală. Am obținut titlurile de proprietate de la Primărie, dar am făcut cerere la Arhivele naționale ptr. terenurile declarate de bunicii mei la Recensământul agricol și al populației din ianuarie 1948, iar diferențele dintre terenurile care apar la recensământ și cele din Titlurile de proprietate sunt foarte mari. Știu foarte bine că bunicii mei nu au înstrăinat nimic, până la confiscarea de către comuniști a terenurilor. Au dispărut multe hectare de teren, inclusiv păduri! Vreau să dau în judecată Primăria (Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate) ptr. reconstituirea în fals a dreptului de proprietate. Ce mă sfătuiți, ce șanse mai am să obțin aceste terenuri. Bineînțeles că voi apela la serviciile unui avocat, dar ar fi mai bine ca înainte să-mi cântăresc bine șansele!

Vă mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Act de proprietate paula21 paula21 buna ziua ,ma numesc paula si as dori sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema,mama mea a scos ieri de la primaria comunei vidra un act de proprietate a ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate - revendicare mirelahanganu mirelahanganu Buna seara , Va rog sa ma indrumati de unde as putea incepe recuperarea actelor de proprietate ale bunicului meu pentru o suprafata de doua hectare de ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept proprietate Arhanghelfirst Arhanghelfirst Nu s-a făcut succesiunea după părinții mei și sunt nevoit, deoarece pe cale amiabilă nu găsesc înțelegere, să mă judec cu unchii mei ptr. ... (vezi toată discuția)