In 1951 bunicii mele i-a fost preluat terenul de catre statul roman.
Am procesul verbal de predare primire autentificat de naotariatul de stat in 1951, am cerut in instanta intabularea terenului dar am pierdut procesul pe motiv ca acel proces verbal de predare primire nu tine loc de titlu de proprietate. Cum as putea intra legal in posesia terenului. Mentionez ca folosim acel teren de aproximativ 15 ani.
ar fi bine daca ati putea demonstra ca folositi acel teren de atatia ani, apoi trebuie ca in baza procesului verbal sa obtineti titlul de proprietate si doar apoi sa cereti intabularea.Aveti nevoie de ajutor de specialitate.
Faceti demersuri la Arhivele Statului, poate reusiti sa obtineti dovezi privind dreptul de proprietate asupra acelui teren si apoi consultati un expert in domeniu pentru a gasi solutia optima pentru obtinerea rezultatului dorit.
Acel teren era intravilan sau extravilan? Pentru restituirea lui ati formulat cerere in baza vreunei legi a fondului funciar sau a legii 10/2001? Ca sa dovediti proprietatea, solicitati de la arhivele nationale un borderou-extras din recensamantul populatiei si suprafetelor agricole din ianuarie 1948, unde erau trecute suprafetele de teren detinute de particulari la acea data. De asemena, mai puteti solicita de la primarie (in masura in care le mai au) copii ale registrelor agricole 1951-1955. In procesul verbal de predare primire nu se face nici o mentiune la titlul predatorului (al bunicii)?
Ati avut posibilitatea in baza legii 18/1991cat si a legii 247/2005 sa solicitati restituirea terenului.Au existat termene limita pentru introducerea cererii.
Constitutia din 1991 permite uzucapiunea.Aveti posibilitatea de a obtine acel teren in baza uzucapiunii,de 20 sau 30 ani.
Daca ati platit impozitul in tot acest timp,este o dovada,de asemenea si martorii pot arata ca ati lucrat acel teren.
buna, am fost in aceasta situatie si eu pana acum o luna cand am obtinut reatribuirea terenului. Este vorba de 10 arii extravilan, pe care parintii mei la cumparat acum 11 ani ,in urma decesului tatalui meu am facut succesiunea, unde ni sa cerut un CF, doar atunci am vazut ca terenul era in preluat de catre stat. De la o cunostinta am aflat ca trebuie sa merg sa depun o cerere la primarie, dar inainte de asta trebuie cerut un extras CF in extenso ca sa se vada prin ce lege a preluat statul terenul, dupa care am mers la primarie si cei de acolo mi-au spus surprinazator ca trebuie sa cumpar terenul, 200euro/100mp. Am fost foarte revoltata pt ca mi-au dat un formular ca sa il completez, cum ca as vrea sa cumpar terenul.De acolo am mers la registratura, si cei de acolo mi-au dat un numar si trebuia sa astept 30 zile un raspuns., dupa 30 de zile mi-a venit un raspuns sa ma astept, pt ca toate terenurile ce sunt preluate vor fi reatribuite.Am mers si a doua oara si mi-am depust tot aceeasi cerere, dupa 5 sapt am primit raspuns favorabil am mers la Cadastru am platit o taxa de 89 de lei si in urmatoarea zi am avut CF pe numele meu si al mamei, fara sa cumpar nimic .Am solicitat reatribuirea terenului in baza legii 18/1991.