avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate cu mostenitor omis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate cu mostenitor omis

Parintii bunicii mele sunt decedati. Anul acesta s-a emis titlu de proprietate in care sunt trecuti fratii bunicii mele cu exceptia ei. Ce se poate face in acest caz? Primaria poate modifica titlu?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:32, 28 Octombrie 2009
Pe titlul de proprietate se inscriu personele care au formulat cererea in baza legii fondului funciar (18/1991, 1/2000 sau 247/2005). daca bunica dvs. nu a formulat cerere, sau nu a fost trecuta in cererea comuna mai multor mostenitori, nu va fi inclusa in titlul de proprietate. Daca totusi a formulat si dansa cerere, corectarea titlului de proprietate in cauza se poate face pe doua cai: prin instanta sau la comisia judeteana de fond funciar - la propunerea comisiei locale (se anexeaza copie a cererii formulate de bunica pentru retrocedarea terenului, copii ale actelor de stare civila).
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
Kyandra, moderator
In cazul in care nu a formulat cerere nu se mai poate face nimic? Nu se mai poate depune cecere acum? Ea isi aminteste ca a formulat o cerere in urma cu foarte multi ani. Oare cererea mai exista la primarie?
Daca a acceptat mostenirea ar fi sanse.
Toate cererile formulate pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor ar trebui sa existe in arhiva primariilor, impreuna cu dosarele aferente si registrele speciale de evidenta... Primaria este singura in masura sa va comunice daca bunica a formulat sau nu cerere in baza legii 18/1991...
De la primarie mi-au spus sa le trimit o cerere pt modificarea titlului. Oare ce trebuie sa scriu in cerere?

Alte discuții în legătură

Trecerea pe titlul de proprietate ca mostenitor ion73 ion73 Va rog sa imi spuneti pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru trecerea pe titlul de proprietate al carui titular este bunicul meu, decedat din 1983, titlul ... (vezi toată discuția)
Recurs la hotarare privind anularea partiala absoluta a titlului de proprietate amot amot La ce putem sa ne asteptam in cazul recursului ? Datele problemei sunt: -in 1993 s-a emis pe numele bunicei mele adeverinta de reconstituire a dreptului de ... (vezi toată discuția)
Instanta dispune radierea mostenitorilor din titlul de proprietate... gigelas gigelas Patru frati sunt mostenitorii defunctilor parinti. In 1991,doar unul dintre frati,face o cerere in baza Legii 18/1991,prin care solicita reconstituirea ... (vezi toată discuția)