Vă rog dacă puteţi sa îmi răspundeţi!
Bunica mea a decedat în anul 1983 iar în anul 1984 s-a facut succesiune. Aceasta a avut doi fii, iar unul dintre ei a renunţat în favoarea celuilalt care a rămas unicul moştenitor (tatăl meu). În anul 1994 cînd s-a emis titlu de proprietate cei de la Primărie au trecut pe titlu pe ambii fii ca moştenitori ai defunctei M.A. Am vrut sa fac completare la succesiune acum după decesul tatălui meu dar fratele lui acum are pretenţii la o parte din moştenire adica nişte terenuri, aşa că am deschis actiune în instanţă. Aş vrea sa stiu dacă mai poate obţine ceva avînd in vedere că el şi-a primit partea de moştenire cînd s-a căsătorit, prin anii 1960, moştenire pentru care are acum titlu de proprietate emis pe numele lui. Dacă se poate v-aş ruga să-mi indicaţi şi articolele din lege.
Mulţumesc
Ideea de bază este că nu se poate renunța la moștenire în favoarea altui moștenitor. ( act lovit de nulitate )
Sub acest aspect trebuie privită speța, pe care deja ați supus-o dezbaterii în fața instanței de judecată.
Dacă X renunță la moștenirea de pe urma lui Y, legea spune că vor veni alte rude cu vocație succesorală care să accepte moștenirea lui Y și numai în situația în care nimeni dintre cei cu vocație succesorală nu acceptă moștenirea, atunci partea de moștenire cu pricina revine lui Z - tatăl dumneavoastră.
Moºtenire
daiana33
Vă rog dacă puteţi sa îmi răspundeţi!
Bunica mea a decedat în anul 1983 iar în anul 1984 s-a facut succesiune. Aceasta a avut doi fii, iar unul dintre ... (vezi toată discuția)
Succesiune
krystiana_syk
In anul 1984 mama mea a dezbatut masa succesorala cu fratii acestia , dupa bunica , in certificatul de mostenitor acestia renunta la casa si 250 m in favoarea ... (vezi toată discuția)
Mostenire
demenescum
Buna ziua!
Avem urmatoarea situatie:
Pe o proprietate s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui,intre 2 frati si sotia supravietuitoare, dar nu si ... (vezi toată discuția)