avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum pot obtine terenul, daca nu am facut cerere la ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum pot obtine terenul, daca nu am facut cerere la legile fondului funciar, dar altcineva a facut acest lucru in mod ilegal?

Sunt in proces cu primaria pentru ca nu a dorit sa imi puna la dispozitie actele in baza carora s-a constituit si s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru 4 ha teren.( pentru 1 ha s-a constituit dr. de proprietate la legea 18, iar pt. 3 ha s-a reconstituit dr. de proprietate la legea 1/2000).Cererea de retrocedare a fost facuta de persoane fara calitate de mostenitori, in baza unui testament fals, fara dezbaterea succesiunii dupa defunct care este unchiul meu (tatal meu si defunctul au fost frati buni). Am cerut aceste acte, ale retrocedarii, in contencios administrativ, acum ma aflu in proces la Curtea de apel. Pentru 1 ha teren ( cel care a fost obtinut prin constituire dr. de proprietate si la care exista Titlu de Proprietate eliberat direct pe numele persoanei care l-a cerut ( persoana care s-a dus si a facut cererea de retrocedare in baza testamentului fals), iar pentru celelalte 3 ha de teren care i-au fost retrocedate prin reconstituire la dr. de proprietate dupa urma unchiului meu nu s-a eliberat Titlu de Proprietate, a fost data asa spune primaria in sedinta de judecata si in intampinarea scrisa de avocat : ,,o hotarare a consiliului judetean nr. 112 prin care s-a validat dreptul de proprietate"...intrebare: Consiliul Judetean poate sa dea asemenea hotarare? din cate stiu eu doar comisia Judeteana de fond Funciar poate da hotarare de validare ...

Eu doresc sa anulez in contencios administrativ doar ,,in parte" actul prin care a fost impropietarit cel ce a mers cu testamentul fals si a cerut terenul (adica persoana neindreptatita), dar nu stiu ce act trebuie sa anulez doar ,,in parte'' in asa fel incat terenul sa nu ramana la cel ce l-a cerut prin testamentul fals, terenul sa nu revina nici inapoi in patrimoniul primariei, ci sa imi revina mie (desi eu nu am facut cerere de retrocedare la legile fondului funciar, pentru nu am avut cunostinta de existenta acestui unchi, dar eu sunt singura mostenitoare legala). Cu alte cuvinte: cum pot lua terenul de la aceasta persoana neindreptatita care l-a cerut cu un testament fals, dar fara sa anulez actele prin care i se recunoaste dreptul la teren, doar sa schimb numele, sa il trec pe numele meu, pentru ca sunt mostenitor legal al defunctului ( unchiul meu) chiar daca el a facut cererea de retrocedare iar eu nu am facut-o pentru ca nu am stiu de existenta unchiului ? ..va multumesc...
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2016
Dana1313, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dana1313 , utilizator 22:35, 2 Octombrie 2016
Cand a decedat unchiul dvs., inainte sau dupa aparitia legii nr. 18/1991?
unchiul a murit inainte de aparitia legii 18, a murit in anul 1981

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista vreo posibilitate? elian c elian c De curand am aflat ca un unchi de-al meu, care detine documentele vechi de propietate ale bunicului, a cerut, in termenul legal, retrocedarea unei suprafete de ... (vezi toată discuția)
Smecherie legea 18 Brolin Brolin Bun ziua, Bunicul meu a decedat acum 6 ani.Mama si fratele ei(unchiul meu) sunt singurii mostenitori.Cand a decedat bunicul au cazut de acord sa imparta un ... (vezi toată discuția)
Sotia supravietuitoare are dreptul sa ceara reconstiture drept de proprietate . mimisarbu@yahoo.com mimisarbu@yahoo.com Buna seara ,va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta. NECHIT SI MARIA VINEREANU Au lasat mostenire conf .declartie fiscala 1948 2200 ha munti Au avut 4 ... (vezi toată discuția)