avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... smecherie legea 18
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

smecherie legea 18

Bun ziua,
Bunicul meu a decedat acum 6 ani.Mama si fratele ei(unchiul meu) sunt singurii mostenitori.Cand a decedat bunicul au cazut de acord sa imparta un teren cu potential turistic pe care il detinea bunicul meu doar verbal.
Acum cand mama a cerut sa se faca "imparteala" unchiul a zis si mai mult i-a si aratat un titlu de proprietar pe terenul acela pe care el spune ca l-a obtinut cu nu stiu ce art. al legii 18.

Deci nu mai vrea sa-l imparta.Ce este de facut? Nu as vrea nici eu nci mama sa renuntam aiurea la 2-3 miliarde .
Va multumesc anticipat,
V. Bade
Cel mai recent răspuns: balantajust , utilizator 20:50, 26 Februarie 2009
Banuiesc ca titlul de proprietate s-a emis numai pe numele unchiului.
Este important de stiut daca bunicul a formulat o cerere de retrocedare a terenului potrivit Legii 18/1991 sau daca mama dvs. a formulat o astfel de cerere.In situatia in care dimpotriva, unchiul dvs. a facut singur o astfel de cerere catre Consiliul Local s-a condiserat ca a acceptat mostenirea de pe urma bunicului si i s-a reconstituit dreptul de proprietate .
Pe ce nume a fost emis acest titlu?
Este important de stiut cum a intrat in folosinta bunicului acest teren.
Titlul de proprietate s-a emis pe numele unchiului.Nu a existat nici o retrocedare, asta stiu sigur, in zona aceea nu a fost colectiv sau ceva de genu.Terenul, initial, a fost al strabunicului meu din partea lui bunica.
Mi-a aratat unchiul mie...asa de la distanta...ceva schita cu terenul si cu numele vecinilor care cica au confirmat ca el a intretinut terenul timp de 40 de ani si ca acest lucru il indreptateste sa fie proprietar.
Multumesc pentru primul raspuns, m-ar ajuta mult daca am continua dialogul.
Numai bine,
V. Bade

Apare ceva interesant in speta :-/Daca bunicul a decedat acum 6 ani ,inseamna ca deja isi reconstituise dreptul de proprietate pe terenul in cauza , iar decesul avand loc dupa Lg.18/1991 -data reintrarii in circuitul civil a terenurilor-, trebuia dezbatuta mostenirea:O. -intre mama si fratele nes...it. Ce s-a intamplat? cum de are unchiul un titlu de proprietate conf. legii18/91, daca la data si mult timp dupa aparitia legii, bunicul era in viata??X-( Este posibil ca bunicul sa nu fi cerut reconstituirea si-abea dupa moartea acestuia ,\"fratele\"(unchiul :weg:) sa fi profitat de Legea 247 a retrocedarilor si sa fi facut cerere in nume propriu:hammer::training:
Dap...cred ca bunicul nu a facut nici o cerere de reconstituire...nu il prea interesa pe el, era vaduv de ceva ani...astepta doar sa treaca timpul :( .
Si mi-am mai amintit ceva cica acest "act"(titlul de prop. sau ce a zis, discutia a fost scurta si aprinsa) putea fi contestata in 15 zile...dc nu la revedere...
Pai de unde sa stiu eu ca el a facut asa ceva?
Si ce se intelege mai exact prin "retrocedare"?


Cred ca tb. sa mergeti la Primarie(la registrul agricol) sa verificati despre ce titlu este vorba .

Oricum, nu stiu ce-ar fi de facut daca nici mama si nici altcineva, decat acel unchi , nu a facut cerere de reconstituirea dreptului de prop.asupra acelui teren, conf. legiiX-(
Mergi, cauta si ia legatura cu cineva care se pricepe, afla despre ce e vorba si-apoi iei legatura cu un avocat, pt.a-l da in judecata:fight:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune pleseaion pleseaion Buna ziua, vreau sa dezbat succesiune dupa mama, decedata in 2000, mentionez ca in 1991 nu a facut cerere ptr. pamantul agricol mostenit de la bunici ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Act de partaj voluntar valixlm valixlm Vreau sa stiudaca un cat de partaj voluntar încheiat de comun acord şi semnat la notar în care se gaseste expresia \"loturile astfel constituite reprezinta ... (vezi toată discuția)