avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Activitate AlinBicu

Activitate AlinBicu

Va multumesc pentru raspunsuri.
Ceea ce mi se pare in neregula este faptul ca mi se ingradeste un drept pe care il am atat eu cat si toti ceilalti locatari ai scarii
nu inteleg cine le-a dat aceasta putere de a-mi ingradi mie acest drept??
mi se pare un abuz si din aceasta cauza am solicita un raspuns juridic argumentat.
Va multumesc frumos din nou si daca mai sunt alte pareri opinii astept cu mare intere mai ales din partea unora care au trecut prin astfel de situatii.


Da stimate domn voi face sesizari absolut catre tot ce inseamna institutie abilitata pe aceasta problema deoarece mi se pare absolut un abuz si vreau ca sa se termine odata pentru totdeauna cu astfel de manifestari ale unora care cred ca daca sunt administratori sau presedinti de asociatii de locatari/proprietari sunt DUMNEZEI pe PAMANT
Chiar am ajuns sa nu ni se mai respecte dreptul la proprietate sau la acces asa cum spunea interlocutoarea de mai inainte.

Inca o data am rugamintea ca cine s-a mai confruntat cu astfel de speta sa ne impartaseasca si noua din experienta sau de ce nu sfatul unui specialist in domeniu mi-ar fi de un real folos.

Va multumesc inca o data pentru sfaturile domniilor voastre.
Initial de aici a plecat toata problema>i=am solicitat administratorului sa imi dea acces pentru a monta niste vana unic - sens la canalizare(nicidecum sa modifci canalizarea) insa si la aceasta solicitare m-am lovit de acelasi refuz,mai mult sau mai putin mascat.
Si de la aceasta solicitare a mea a plecat toata discutia.

Din discutii avute cu diverse persoane care au calitatea de jurist am inteles ca ingradirea accesului poate fi asimilata cu tulburarea de posesie??

Imi cer scuze insa nu stiu ce calitate aveti dumneavoastra??
Sunteti Jurist??

Multumesc
Credeti ca in momentul in care iti curg siroaiele pe pereti sau iti refuleaza wc-ul(fiind la parter) mai stai sa ii cauti pe vecini??
Chiar am facut un astfel de exercitiu si m-am dus sa il caut pe administrator (el detine una din chei) care locuieste la et. 5 insa am aflat cu stupoarec ca dumnealui nu era acasa.
Daca as sta sa bat din usa in usa pana mi s-ar deschide una de unde sa vina cineva ca sa pot intra la subsol s-ar putea ca totul sa fie tardiv iar pagubele muuult mai mari.
Multumesc mult de raspuns insa nu imi da niciun confort psihic acest gen de rezolvare(existand intotdeauna posibilitatea ca cel cu cheia sa nu fie acasa in acel moment)
Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea speta:
Sunt proprietar de apartament intr-un bloc cu 27 apartamente/scara.
In momentul de fata locatarii/proprietarii sunt constituiti in asociatie de proprietari(asociate de scara).
Apartamentul a fost cumparat in urma cu un an si nici pana in prezent nu am reusit sa am acces la subsolul blocului, fiind instalata o usa metalica la care nu au acces decat anumite persoane care bineinteles au si boxe improvizate acolo.
Am incercat sa discut omeneste cu ei sa imi dea o cheie(pe care o plateam bineinteles) insa nu am cu cine sa ma inteleg.
Sunt indreptatit prin cota mea indiviza prezenta in contractul de vanzare-cumparare sa am acces la subsolul blocului?
Mentionez ca locuiesc la parter si doresc acces deoarece sunt cel mai dispus la inundatii, dorind astfel sa pot inchide rapid robinetii de apa pentru a-mi proteja proprietatea.
Pot actiona in instanta asociatia de locatari si/sau individual administratorul si presedintele pentru ca imi ingradesc dreptul la proprietate?
Deasemenea va rog daca se poate sa imi precizati si articolele de lege la care pot face referire deoarece doresc sa le fac si o solicitare scrisa pentru a fi dovada in instanta.

Multumesc anticipat