avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ingradirea dreptului la cota indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ingradirea dreptului la cota indiviza

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea speta:
Sunt proprietar de apartament intr-un bloc cu 27 apartamente/scara.
In momentul de fata locatarii/proprietarii sunt constituiti in asociatie de proprietari(asociate de scara).
Apartamentul a fost cumparat in urma cu un an si nici pana in prezent nu am reusit sa am acces la subsolul blocului, fiind instalata o usa metalica la care nu au acces decat anumite persoane care bineinteles au si boxe improvizate acolo.
Am incercat sa discut omeneste cu ei sa imi dea o cheie(pe care o plateam bineinteles) insa nu am cu cine sa ma inteleg.
Sunt indreptatit prin cota mea indiviza prezenta in contractul de vanzare-cumparare sa am acces la subsolul blocului?
Mentionez ca locuiesc la parter si doresc acces deoarece sunt cel mai dispus la inundatii, dorind astfel sa pot inchide rapid robinetii de apa pentru a-mi proteja proprietatea.
Pot actiona in instanta asociatia de locatari si/sau individual administratorul si presedintele pentru ca imi ingradesc dreptul la proprietate?
Deasemenea va rog daca se poate sa imi precizati si articolele de lege la care pot face referire deoarece doresc sa le fac si o solicitare scrisa pentru a fi dovada in instanta.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
AlinBicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlinBicu , utilizator 21:19, 3 Noiembrie 2012
Subsolul este element de proprietate comuna. Cota-parte indiviza inseamna proportia pe care o aveti dv. in orice loc exista proprietate comuna.
Corecta exprimare ar fi daca aveti dreptul la acces pe proprietatea comuna.
Da, aveti dreptul. Daca lucrurile s-au organizat de asa maniera incat numai unii dintre proprietari au acces in subsol, aceasta nu este un lucru incriminabil in sine.

In multe asociatii acces la robinetii din subsol il au numai cei abilitati, iar la inundatii sunt expusi toti locatarii in aceeasi masura ca si dv.

Mai degraba v-as sugera sa puneti la punct cu conducerea sau cu administratorul cum sa anuntati problema catre cine are acces la robineti.
Credeti ca in momentul in care iti curg siroaiele pe pereti sau iti refuleaza wc-ul(fiind la parter) mai stai sa ii cauti pe vecini??
Chiar am facut un astfel de exercitiu si m-am dus sa il caut pe administrator (el detine una din chei) care locuieste la et. 5 insa am aflat cu stupoarec ca dumnealui nu era acasa.
Daca as sta sa bat din usa in usa pana mi s-ar deschide una de unde sa vina cineva ca sa pot intra la subsol s-ar putea ca totul sa fie tardiv iar pagubele muuult mai mari.
Multumesc mult de raspuns insa nu imi da niciun confort psihic acest gen de rezolvare(existand intotdeauna posibilitatea ca cel cu cheia sa nu fie acasa in acel moment)
Poate ca aveti dreptate. La caz de urgenta, ca la caz de urgenta, insa nici sa se dea cheia la toata lumea si sa umble fiecare cum il taie capul la tevi, robineti, vane.....

Pentru defularea de la wc, va puteti face o scurgere separata.
Initial de aici a plecat toata problema>i=am solicitat administratorului sa imi dea acces pentru a monta niste vana unic - sens la canalizare(nicidecum sa modifci canalizarea) insa si la aceasta solicitare m-am lovit de acelasi refuz,mai mult sau mai putin mascat.
Si de la aceasta solicitare a mea a plecat toata discutia.

Din discutii avute cu diverse persoane care au calitatea de jurist am inteles ca ingradirea accesului poate fi asimilata cu tulburarea de posesie??

Imi cer scuze insa nu stiu ce calitate aveti dumneavoastra??
Sunteti Jurist??

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
AlinBicu, utilizator
Nu sunt jurist,
Totusi cred ca mai multa presiune asupra administratorului, presedintelui asociatiei v-ar duce la rezultate mai bune, oricum nai rapide, decat un proces in instanta.
In fond e vorba de a ajunge la o intelegere omeneasca.

Asteptati si alte opinii.

Alte discuții în legătură

Ingradirea dreptului de acces la subsolul blocului manuelaela manuelaela Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema. Sunt proprietara unui apartament la parterul unui bloc cu 4 etaje. In ... (vezi toată discuția)
Subsol tehnic tranformat in boxe irina maria baros irina maria baros buna ziua, in luna iunie 2010 am cumparat un apartament.Inca de atunci mi s-a spus ca la subsolul blocului exista boxe, insa ''pentru cei mai vechi'' locatari ... (vezi toată discuția)
Buna ziua la subsolul blocului jumate este la liber iar cealalta ... ShouNaruse ShouNaruse Buna ziua La subsolul blocului jumate este la liber iar cealalta sub cheie restrictionata de o usa metalica la acre are acces doar un vecin. Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)