avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Subsol tehnic tranformat in boxe
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Subsol tehnic tranformat in boxe

buna ziua,
in luna iunie 2010 am cumparat un apartament.Inca de atunci mi s-a spus ca la subsolul blocului exista boxe, insa ''pentru cei mai vechi'' locatari deoarece subsolul are destinatie tehnica nu pentru boxe si a fost transformat de cativa ''baieti destepti'' in boxe pentru depozitare, deci nu voi putea avea o boxa.Asta nu este o mare problema, insa din subsol intotdeauna vin mirosuri greu de suportat si nimeni nu face nimic pentru ca insusi presedintele blocului poseda o asemenea boxa.
Va rog sa imi spuneti ce pot face sau cui ma pot adresa pentru a putea rezolva problema mirosurilor insuportabile care ies din acest subsol.Sau care este calea pe care pot ceva....nu mai pot intra in bloc, este greu de respirat, mirosurile vin uneori si in casa!!!!
NU MAI SUPORT.VA ROG SA MA AJUTATI!
Cel mai recent răspuns: wiki38 , utilizator 17:23, 7 Martie 2011
Bănuiesc că mirosurile "greu de suportat" sunt mirosuri de canalizare iar acestea nu au legătură cu faptul că sunt boxe în subsol ci cu faptul că sunt înfundate /sparte conducte de scurgere. Sau, cum mai fac şi la mine unii vecini de la parter, ca nu cumva să se înfunde conductele şi să refuleze la ei în apartamente, coboară şi demontează capacele de vizitare ale conductelor.
Adresaţi-vă, în scris, asociaţiei (preşedintelui) referitor la ceea ce vă deranjează (înţeleg că, totuşi, mirosurile :D) sau ridicaţi problema în următoarea şedinţă.
MAREA MEA PROBLEMA ESTE CA IN ACEST SUBSOL NIMENI NU CURATA.bANUIESC CA ASTA ESTE PROBLEMA.....De cateva saptamani ma tot adresez administratorului vis-a-vis de aceasta problema, insa nimeni nu face nimic.Nici macar nu ma baga in seama....Ma gandeam sa fac o plangere la Sanepid sau unde...Nu stiu cum pot rezolva problema asta...este din ce in ce mai rau....
Uneori prezenta unor boxe improvizate pe la subsol implica putina responsabilizare a celor ce le detin in sensul ca vor trebui sa se ingrijeasca macar ca subsolul sa nu fie inundat de exemplu. Ar trebui sa vorbiti mai intai cu proprietarii care au acele boxe si sa intrebati exact care este situatia daca nu puteti dumneavoastra sa coborati acolo.Puteti deasemenea solicita unui instalator sa coboare el acolo si sa va spuna exact situatia si ce trebuie facut.

Noi avem un bloc pe langa noi unde daca intri in scara miroase mereu.:stunned: Mirosul vine din canalizarea din exteriorul blocului prin caminul de legatura pentru ca au daramat zidul de separatie de la limita de proprietate si au betonat o gura de canalizare care era deasupra acestui camin si permitea sa se formeze prin ea un curent ascendent a.i. nu ajungea mirosul in bloc. Ce mai sunt niste tampiti. :(

Abia dupa ce aflati exact situatia va puteti adresa presedintelui de asociatie personal si insistati macar pana spune DA. Apoi mai insistati amintindu-i ca a promis.:D
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
johnpescar, utilizator
De regula astfel de probleme se solutioneaza amiabil prin atentionarea acelora care care detin boxe
Daca apreciati ca nu se solutioneaza la nivelul imobilului,daca subsolul tehnic este utilizat in alte scopuri,ca sunt depozitate materiale cu eventual risc,aveti posibilitatea sa sesizati ISU ,care,in urma verificarilor va comunica concluziile
Da, daca nu rezolvati nimic pe plan local (as. prop.) - cu reclamatie scrisa, sesizati Sanepid-ul. Acestia abia asteapta o asemenea "halvita". S-a intamplat si la noi, aproape exact situatia descrisa de dvs. si totul din vina proprietarilor din bloc care pur si simplu asteptau ca asociatia sa le faca curat in subsol. Cand vine inspectorul de la sanepid, discuta cu presedintele, viziteaza impreuna obiectivul, traseaza sarcini si termene si va garantez ca se rezolva. ceea ce nu inteleg, asa cum spunea si @johnpescar, ce naiba fac cei care au boxe la subsol, pot sa le foloseasca cat de cat sau stau ca prostii (ziceati ca sunt baieti destepti)?

Alte discuții în legătură

Sanepid sau primarie - probleme mari la subsol, administrator nepasator Anemonamona Anemonamona Buna ziua! Locuiesc la parterul unui bloc cu foarte multe probleme cele mai multe din cauza indiferentei administratorului. Dar acum se intampla lucruri care ... (vezi toată discuția)
Lamurire paulica_67 paulica_67 În orașul nostru apa se plătește la compania de apa. În factura de plata întra în acest preț livrarea apei și o parte a prețului reprezinta evacuarea ... (vezi toată discuția)
Reparatii la instalatia de canalizare din subsolul blocului marinsandu marinsandu Buna seara! Va rog sa ma scuzati daca sunt prea insistent cu problemele pe care le ridic ,dar traiesc intr-o comunitate imposibila, nu din cauza neajunsurilor ... (vezi toată discuția)