În orașul nostru apa se plătește la compania de apa. În factura de plata întra în acest preț livrarea apei și o parte a prețului reprezinta evacuarea apei prin canalizare și epurarea apei. Avem apa la subsol pentru ca în trecut cei ce. se ocupau de canalizare au spart coturile de evacuare, conductele s au înfundat și apa nu se mai scurge. Ne am adresat companiei de apa și ei ne au spus ca lucrul asta tine de asociație. Dar noi plătim apa companiei de apa, nu asociației. Întrebarea mea este cât tine de jurisdicția companiei de apa și cât de asociație?
Compania de apa are dreptate
Pentru completa si corecta dv informare studiati atent disp L nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Asociatiile de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarrii partii comune de condominiu
Subsolul si instalatiile aferente reprezinta parte comuna ,a caror intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Nu ați înțeles întrebarea. Eu discutam despre conductele care ies din bloc. Înțelegem ca ce este la subsol este al nostru. Dar conductele care ies din bloc șanț pe domeniul public nu mai șanț pe amprenta blocului. Practic, ei spun ca ce iese din bloc este tot al nostru, pana la un punct care li i se pare lor mai usor