avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ingradirea dreptului de acces la subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ingradirea dreptului de acces la subsolul blocului

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema.
Sunt proprietara unui apartament la parterul unui bloc cu 4 etaje.
In subsolul tehnic al blocului exista boxe mai mult sau mai putin legal constituite.
Apartamentul a fost cumparat in urma cu un an si nici pana in prezent nu am reusit sa am acces la subsolul blocului, fiind instalata o usa metalica la care nu au acces decat anumite persoane care bineinteles au si boxe improvizate acolo. Am incercat sa aflu de unde pot face rost de o cheie si toata lumea da din umeri. Enigma totala.
Ca sa nu mai spun ca in acele boxe sunt depozitate materiale inflamabile precum anvelope auto, vopsele, botoaie de plastic, etc.
Sunt indreptatita prin cota mea indiviza prezenta in contractul de vanzare-cumparare sa am acces la subsolul blocului?
Doresc acces deoarece sunt cea mai dispusa la inundatii locuind la parter, dorind astfel sa pot inchide rapid robinetii de apa pentru a-mi proteja proprietatea.
Carei institutii trebuie sa ma adresez pentru rezolvarea problemei?
Deasemenea va rog daca se poate sa imi precizati si articolele de lege la care pot face referire deoarece doresc sa le fac si o solicitare scrisa.
Cel mai recent răspuns: manuelaela , utilizator 15:09, 24 Septembrie 2013
1-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
2-Cota indiviza este o suprafata nedelimitata concret astfel incat ,in cazul in care imobilul nu detine din constructie spatii special amenjate si delimitate care sa fie utilizate drept boxe,nu putet ridica pretentii
In actul de achizitie apartament aveti precizat boxa?
3-Orice proprietar responsabil care detine spatiu de locuit ,isi asigura proprietatea din interior
Care este logica in caz de avarie sa irositi timp sa inchideti robineti -daca exista si daca sunt functionabii,in conditiile in care aveti posibilitatea sa executati instalatie proprie
prevazuta cu vane de acces inclusiv vane antiretur
4-Norma care gverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari este Legea nr 230/2007 actualizata 2013 si norma acesteia de aplicare HG nr 1588/2007 pe care le gasiti in rubrica "Documente utile "
din pacate nu stiu daca blocul a fost prevazut cu boxe din constructie. eu abia m-am mutat acolo. in actul meu de vanzare nu am trecuta nicio boxa. nu stiu cum este si in actul celorlalti locatari.
daca vecinul de deasupra ma inunda si nu este acasa eu ce fac astept pana vine el? nu e noemal sa am si eu acces la subsol si sa inchid coloana ca sa nu-mi distrug apartamentul?
In subsolul tehnic nu este normal sa se construiasca nici boxe, nici sa aiba acces oricine.
Este normal ca sa fie incuiat, iar cheia sa stea la cineva (administrator, gospodar, presedinte, o persoana desemnata) care deobicei sta mai mult pe-acasa si sa existe o a doua cheie de rezerva in rastel la biroul administratiei.

Dar pornind de la situatia reala din blocul dv., intrebati administratorul la cine se afla cheia de la subsol si, in caz de probleme, la cine sa apelati.
ca sa existe o singura persoana care sa detina cheia de la subsolul tehnic acea persoana ar trebui sa stea mereu acasa.
am vorbit cu administratorul si cheia se afla la presedintele de scara dar care de cate ori am fost la dansul nu este acasa.
de o luna de zile incerc sa-mi schimb sifonul de pardoseala din baie. nu am reusit inca ptr ca d-nul presedinte in week-end nu este acasa ca sa-mi poata da cheia si nici nu o lasa unei alte persoane.
o a 2-a cheie nu exista.
vi se pare normal?
daca in timpul in care d-nul presedinte de scara nu este acasa si se sparge o teava la un vecin de deasupra mea ce se intampla? asteptam sa vina dansul acasa cand o veni peste o ora, o zi, o luna ca sa opreasca apa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingradirea dreptului la cota indiviza AlinBicu AlinBicu Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea speta: Sunt proprietar de apartament intr-un bloc cu 27 apartamente/scara. In ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, ... Rozelia Rozelia Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, nu detin boxa deoarece la momentul in care m-am mutat in apartament nu aveam nevoie, intre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua la subsolul blocului jumate este la liber iar cealalta ... ShouNaruse ShouNaruse Buna ziua La subsolul blocului jumate este la liber iar cealalta sub cheie restrictionata de o usa metalica la acre are acces doar un vecin. Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)