Multumesc pentru raspuns,
Am semnat un contract de inchiriere , in care este stipulat ca eu accept automobilul ( in ideea ca nu are daune )insa eu nu puteam sti ca arcul care sustine capota masinii este oxidat, fotografii el a facut doar acum cand am predat masina , apropos, masina a carei valoare pe siteurile in domeniu este aproximativ 1200ltl . Si credeti ca exista posibilitatea recuperarii garantiei ?
Va multumesc .
Buna seara , ma aflu in Lituania , acum trei zile am inchiriat un autoturism ( ieftin si destul de vechi ) , in timpul deplasarii cu autoturismul capota acestuia s-a deschis , lovind parbrizul , dupa sperietura zdravana am contactat persoana care imi inchiriase autoturismul , aceasta a "reparat" capota cu bucati de lemne gasite pe marginea drumului si ma intrebat daca vreau sa continuu deplasarea cu acea masina , avand bagaje si pregatit de drum am decis sa nu mai pierd timpul pentru inchirierea altei masini si am continuat cu aceasta ( in prealabil l-am intrebat daca este de parere ca voi fi in siguranta cu aceasta masina , la care mi-a raspuns ca acum sigur capota nu se va mai deschide ). Am continuat drumul , nu am avut alte probleme ... la returnarea masinii insa persoana care mi-a inchiriat masina mi-a spus pe un ton foarte nervos ca nu imi returneaza garatia (400ltl aproximativ 115€) si mai mult trebuie sa-i platesc inca 600ltl , aceasta fiind clauza in contractul de inchiriere (suma maxima) in cauza unei daune din vina mea . La inceputul discutiei a spus ca suna Politia ,lucru cu care am fost de acord insa se pare ca facea asta doar ca sa ma sperie . Pana la urama a spus ca maine ma va suna avocatul lui si imi va spune ce am de facut si daca nu am vrut sa platesc asa , cu expertiza si avocat si tot ma va ajunge undeva la 3000 ltl . M-ati putea ajuta cu un sfat ? Va multumesc anticipat
Albert Popa