avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Incident masina inchiriata
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Incident masina inchiriata

Buna seara , ma aflu in Lituania , acum trei zile am inchiriat un autoturism ( ieftin si destul de vechi ) , in timpul deplasarii cu autoturismul capota acestuia s-a deschis , lovind parbrizul , dupa sperietura zdravana am contactat persoana care imi inchiriase autoturismul , aceasta a "reparat" capota cu bucati de lemne gasite pe marginea drumului si ma intrebat daca vreau sa continuu deplasarea cu acea masina , avand bagaje si pregatit de drum am decis sa nu mai pierd timpul pentru inchirierea altei masini si am continuat cu aceasta ( in prealabil l-am intrebat daca este de parere ca voi fi in siguranta cu aceasta masina , la care mi-a raspuns ca acum sigur capota nu se va mai deschide ). Am continuat drumul , nu am avut alte probleme ... la returnarea masinii insa persoana care mi-a inchiriat masina mi-a spus pe un ton foarte nervos ca nu imi returneaza garatia (400ltl aproximativ 115€) si mai mult trebuie sa-i platesc inca 600ltl , aceasta fiind clauza in contractul de inchiriere (suma maxima) in cauza unei daune din vina mea . La inceputul discutiei a spus ca suna Politia ,lucru cu care am fost de acord insa se pare ca facea asta doar ca sa ma sperie . Pana la urama a spus ca maine ma va suna avocatul lui si imi va spune ce am de facut si daca nu am vrut sa platesc asa , cu expertiza si avocat si tot ma va ajunge undeva la 3000 ltl . M-ati putea ajuta cu un sfat ? Va multumesc anticipat
Albert Popa
Cel mai recent răspuns: ContSters257959 , utilizator 09:53, 5 Noiembrie 2012
ce acte ati incheat cu el (cu compania de inchiriere), contract de inchiriere? , act de primire-predare?, foto la autovehicol? sunt? ... daca nu atunci este vina lui si nu a dvstra sa probati ca auto la momentul predarii inapoi este ca si la momentul primirii de catre dvstra.

Succese
Multumesc pentru raspuns,
Am semnat un contract de inchiriere , in care este stipulat ca eu accept automobilul ( in ideea ca nu are daune )insa eu nu puteam sti ca arcul care sustine capota masinii este oxidat, fotografii el a facut doar acum cand am predat masina , apropos, masina a carei valoare pe siteurile in domeniu este aproximativ 1200ltl . Si credeti ca exista posibilitatea recuperarii garantiei ?
Va multumesc .
Situatia se complica prin faptul ca va aflati in Lituania si ca cazul a avut loc pe terot acestei tari, astfel toate relatiile aparute sunt guvernate si cad sub jurisdicita acelei tari, insa in linii generale conduceti-va de cele expuse mai sus ... pluis ati mentionat ca el a facut poze DUPA ce dvstra ati rambursta masina, astfel fiind incalcat flagrant principiul egalitatii si prezumtiei nevinovatiei. Insa eventual consider ca ar trebui sa va consultati cu un avocat din regiunea unde va aflati.

Sucese

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-a lovit în mers și a fugit. am înregistrare video. ce e de făcut? Ktz777 Ktz777 Bună ziua tuturor! Vineri, înainte de Paști mi am luat o sperietură zdravănă. Un tâmpit a venit de pe contrasens, a tăiat linia continuă și mi a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu complicatii MiceaPet MiceaPet in luna Noiembrie am fost implicat intr-un accident rutier . Mergand pe banda a doua de circulatie am semnalizat intentia de a vira la stanga , fiind linie ... (vezi toată discuția)
"pagubit" care vrea bani! Dj_Beatlover Dj_Beatlover Buna seara. Duminica dimineata in jurul ore 02:30 circulam cu autoturismul intr-o zona necunoscuta. In timp ce mergeam, din cauza lipsei indicatorului care sa ... (vezi toată discuția)