Bună ziua tuturor! Vineri, înainte de Paști mi am luat o sperietură zdravănă. Un tâmpit a venit de pe contrasens, a tăiat linia continuă și mi a zburat oglinda stânga. Evident, și a văzut de drum apoi. Ceea ce el nu știa este ca am camera pe mașină. Am ajuns la politie ( și asta o altă aventura) , am dat declarație...și cam atât. Le am arătat înregistrarea, dar mi s a spus ca nu o pot pune la dosar și ca poate dura până la un an pana îl găsesc, deși le-am dat numărul de înmatriculare, vizibil clar în înregistrarea mea. ce e de făcut? Stau fără oglindă pana când / dacă îl găsesc pe cel care conducea ? Omul ala nu are ce cauta sa conducă pentru ca nu e în stare și pune viata altora în pericol. Ce îmi recomandați? Vreau sa știu dacă am cum sa îl las, legal, fără dreptul de a conduce ( nu doar o lună). Mulțumesc!
In declaratie ati precizat numarul de inmatriculare al autoturismului care v-a smuls oglinda. Daca da, in maxim o luna ar trebui sa fiti chemat la politie pentru ca sa vi se predea documentele necesare deschiderii dosarului de dauna si reararea autoturismului.
Da, politia are obligatia de a se ocupa rapid de caz.Pe parte civila problema ar trebui rapid rezolvata cu privire la ceea ce va intereseaza.
Pot exista insa probleme daca masina a fost furata.
Este foarte curios cum a avut loc acest accident si este posibil ca autorul sa nu posede permis de conducere.
Va multumesc mult pentru raspuns. Masina avea numar de Bucuresti, deci pe numele cuiva ar trebui sa fie inregistrata. Pe mine ma intereseaza in primul rand sa imi repare ce a stricat. In fine... astept sa ma contacteze cei de la politia voluntari.