avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina tamponata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina tamponata

Buna ziua, acum o luna de zile am parcat masina in fata biroului unde muncesc! Un alt autovehicul a venit si mi-a rupt oglinda masinii, l-am vazut, i-am luat nr de inmatriculare, am depus reclamatie la politie si dupa o luna de zile domnul politist ma suna sa imi spuna ca proprietarul masinii e cu el la politie si ca nu recunoaste nimic! Acum joi ne-a dat intalnire la politie sa discutam si sa vada si masinile! El intr-o luna de zile putea sa isi faca oglinda sau poate ca oglinda lui nu a avut nimic! Cum trebuie sa procedez? Nu mi se pare corect o data ce le-am dat nr de inmatriculare ca l-am vazut cand a plecat de la locul faptei sa spuna ca nu recunoaste iar domnii politisti sa nu faca nimic!
Cel mai recent răspuns: GABRIELDUMITRIU , utilizator 17:36, 21 Octombrie 2014
Este important daca in locatia unde s-a produs evenimentul existau martori sau daca in imprejurimi exista camere video. Puteti solicita efectuarea de copii dupa inregistrarile video de la acea data si eventual daca nu exista camere video in zona sa procedati la audierea unor martori. Adevarul este ca in lipsa unor dovezi nu se poate proba vinovatia soferului respectiv doar daca se demonstreaza ca oglinda autoturismului acestuia a fost recent schimbata.
Cum as putea demonstra daca a fost schimbata sau daca este vopsita?
Daca modificarea nu este usor vizibila sincer nu prea sunt sanse ptr ca legal nu exista aceasta posibilitate daca organul de politie nu sesizeaza acest aspect. Un martor ar fi suficient care sa confirme evenimentul. Eventual puteti sa-l actionati in judecata pe respectivul conducator auto si sa solicitati despagubiri pentru avarierea autoturismului cerand efectuarea unei expertize tehnice insa acest demers necesita costuri pentru achitarea taxei de timbu, a expertizei , etc.
Va multumesc frumos pentru raspuns! O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, vinovata nu recunoaste gams gams Buna seara, revin cu o problema cu care m-am confruntat pe data de 13, ironic. 2 benzi, prima obligatoriu dreapta, a doua oligatoriu stanga. Eu eram incadrat ... (vezi toată discuția)
Acrosare pieton Ishababa Ishababa Acrosat pieton Salut comunitate, pe data de 10 martie am acrosat un pieton cu oglinda, dupa ce m-am dat jos la pers respectiva (cu care am vb 2 min si a spus ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei/ordonantei de neincepere urmarire penala? dumitreldd dumitreldd Pe scurt: In luna 07.2012 am fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere Braila pe un drum care era situat in afara orasului Braila (la data respectiva). Eu ... (vezi toată discuția)