Buna seara, revin cu o problema cu care m-am confruntat pe data de 13, ironic.
2 benzi, prima obligatoriu dreapta, a doua oligatoriu stanga. Eu eram incadrat pe banda 1 pentru dreapta, iar soferita de pe banda 2, desi avea obligatoriu stanga, a luat-o dreapta si m-a acrosat.
Nu s-a oprit, a virat brusc stanga si a plecat. Am mers sa declar accidentul.
Am declarat la politie nr de inmatriculare, dar eu imi aminteam ca masina era rosie, desi era gri (martorul din spate era cu masina rosie, de aici incurcatura), dar eu stiam clar nr de inmatriculare pe care l-am si declarat la 112, dar cu mentiunea ca era un VW rosu, desi era un opel gri. Dupa nr de inmatriculare s-a constatat un opel gri, eu am ramas confuza, iar agentul a cautat si cu alta cifra, care era un VW gri, iar un alt politist m-a "sfatuit" sa scriu ambele nr de inmatriculare in declaratie. Am mers in zona accidentului sa caut camere, am vazut accidentul pe video (fara a vedea insa numerele), masina era gri, am vb cu martorul care sustinea ca era un opel gri cu numere de CS. dar nu stia nr de inmatriculare.
Asa ca eu am declarat la politie doua numere de inmatriculare inainte sa vb cu martorul (greseala mea).
Ulterior am vazut masina in zona accidentului, am aflat ca pe acolo lucreaza doamna. A chemat-o la declaratie, a declarat ca nu era in zona la momentul accidentului.
Deci declaratia mea cu cele doua numere (difera doar o cifra, un nr are 5 in continut, celalalt are 6), faptul ca am scris ca era masina gri, martorul a declarat opel gri cu nr de CS, dar nu am vrut sa il rog altceva ;) , si proba video in care se vad masinile, coliziunea, frana mea brusca, plus martoul din spatele meu cu logan rosu, acestea sunt probele.
Doamna nu recunoaste, probabil i se retinea permisul pt ca nu a declarat accidentul, plus ca avea obligatoriu stanga si a facut dreapta.
Care sunt sansele ca eu sa castig si sa imi repar masina?
Mentionez ca zgarieturile mele sunt in stanga fata (bara plus putin far si langa el), iar doamna are deasupra rotii vopseaua sarita. Pe zgarieturile mele sunt urme negre, cred ca m-a acrosat cu roata, iar vopseaua ei sarita ma gandeam ca poate este de altundeva. Maine se vor vedea ambele masini sa se constate.
Ce ma sfatuiti in acest caz? Doamna are in toate colturile lovituri sau zgarieturi, sa ma leg de acestea sa se constate daca are drept de circulatie? Insa si eu am luat cu spatele zilele trecute un copac la parcare si sunt foarte putin zgariat.
Ce sanse de castig sunt? Sunt suficiente probele?
a multumesc anticipat pentru orice ajutor.
Cu stima
Interesul dv consta in acea a demonstra ca masina in cauza este acea cu care ati avut evenimentul cu paguba materiala
Urmeaza ca agentul de politie sa compare urmele existente pe cele 2 masini si sa concluzioneze
Pe baza concordantei urmelor de pe cele doua autoturisme se poate stabili modul de producere a accidentuluisi , implicit, daca avariile celor doua autoturisme provin din acelas accident sau din accidente diferite.
ing. Ioan Ciobanu