avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie decizie politie accident usor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie decizie politie accident usor

Buna Ziua
Am fost implicat intr-un accident usor cu un trolebuz. Pe scurt, mergand pe strasa Witing (face legatura intre Gara de Nord si Calea Plevnei) care este cu sens unic, pe banda din stanga (strada are 2 benzi) ma trezesc peste mine cu un trolebuz care mergea in paralel cu mine pe banda din dreapta care probabil a incercat sa ocoleasca o groapa sau o masina parcata. La politie soferul trolebuzului ajunge cu un martor pe care nu l-am vazut la locul accidentului si care dealtfel se comporta foarte familiar cu soferul trolebuzului in sala de asteptare a sectiei de politie (am aflat ulterior ca este o obisnuinta a soferilor de RATB ca in astfel de accidente sa isi aduca un coleg sofer care declara ca a fost in masina si a vazut totul), acesta sustinand evident declaratia soferului ratb. Declaratia lor fiind ca trolebuzul mergea drept iar eu aflat in dreptul trolebuzului m-am speriat probabil de o masina parcata de pe partea mea de drum si am franat brusc iar masina mea in frana s-a deplasat in dreapata si a lovit trolebuzul. Realitatea fiind alta evident cofirmata dealtfel si de sotia mea care sa afla saraca in dreapta si a tras o sperietura zdravana cand a vazut cum un mastodont de 10 tone se indreapta spre portiera ei. La decizia finala stupoare, politistul considera ca soferul trolebuzului are dreptate.
Acum, gustul amar lasat de dedreptatea asta m-a abitioneaza foarte tare sa condest acesta decizie dar nu stiu cu care sa incep daca trebuie sa o i-au pe rand sau le pot introduce pe toate in aceeasi contestatie:
1 Procesul Verbal;
2 Decizia absurda a politistului;
3 Marturia mincinoasa a martorului care pe langa ca a fost mincinoasa sunt convins 95% ca nici nu s-a aflat la locul accidentului in momentul producerii acestuia

Multumesc pentru timplul acordat si scuze daca am folosit mai multe detalii decat era necesar

Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 16:39, 28 Decembrie 2013
Mai multe detalii inseamna o opinie mai avizata. Se pune intrebarea cand si unde s-a produs coliziunea? In timp ce erati in depasirea acestuia sau troleibuzul a venit din spate? Locul de impact s-a produs in partea din fata a troleibuzului, la mijloc, in spate? "Martorul" soferului unde se afla pozitionat in troleibuz, pe ce parte?
Puteti contesta procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare. Va sfatuiesc sa angajat un avocat care sa va asiste si sa puna intrebari "martorului" si soferului.
Politistul v-a considerat vinovat ptr ca soferul troleibuzului a venit cu martorul si asa a scapat rapid de "problema".
Multumesc pentru raspuns.

Coliziunea s-a produs in mers, viteza era aproximativ egala poate eu mergeam usor mai repede 10-15 Km/h, despre depasire nu poate fi vorba, strada are 2 benzi fiecare rulam pe banda lui inca de la inceput pana cand trolebuzul a inceput usor sa se apropie de noi. Masina mea este lovita lateral cu semne de coliziune pe toata laterala iar trolebuzul in partea din spate a lateralei stanga. Martorul nu a fost cooperant in discutia cu mine si la rugamintile mele de a avea informatii despre el sau despre pozitia in autobuz iar raspunsul lui a fost "daca vrei detalii despre cum ma cheama sau unde stateam citeste declaratia, scrie acolo".

O alta intrebare omisa de mine, sotia poate fi martor?... la acesta intrebare politistul mi-a raspus cu "sigur ca nu, doar este partinitoare".

si alta... ce pot face din punct de vedere legal sa suprim nesimtirea acestori domni. Am un sentiment de frustrare amestecat cu ciuda de nedescris (povestea s-a intamplat acum 5 ore) si refuz sa cred ca ca pot scapa cu chestia asta.
Ultima modificare: Marți, 24 Decembrie 2013
alinbarbulescu, utilizator
Importanta este ordinea, daca erati in fata troleibuzului acesta era obligat sa patreze distanta fata de vehiculul din fata.

Art.51. - Conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia are obligaţia de a păstra o distanţă suficientă faţă de acesta, pentru evitarea coliziunii.



Chiar daca sotia nu poate sa fie martor aceasta poate sa fie mentionata ca se afla in masina si puteti solicita audierea acesteia.

Cat despre martorul soferului este posibil sa aveti suspiciuni asupra lui dupa modul in care v-a raspuns.

Sa fim seriosi, cine vine martor sa sustina un sofer de troleibuz mai ales in Bucuresti! De obicei toata lumea fuge de responsabilitatea de a fi martor indiferent de eveniment.

In procesul verbal ce a scris agentul?
Din informatiile furnizate modul de producere a accidentului de circulatie nu este compatibil cu avariile produse. Deci, accidentul s-a produs intr-un alt mod decat cel declarata de catre cei doi conducatori auto.Pentru o opinie plauzibila sunt necesare informatii suplimentare, eventual fotografiile celor doua autovehicule avariate.
ing. Ioan Ciobanu
Ceva nu se potriveste in comentariul dvs. Masina dvs poarta semnul coliziunii pe intreaga suprafata a lateralei dreapta iar troleibuzul numai lateral-stanga spate. Avand viteza superioara troleibuzului care" ocoleste o groapa sau o masina parcata", ar fi trebuit sa fiti acrosat cu partea din fata a troleibuzului, deplasarea lui facandu-se spre partea stanga pentru evitarea acelui obstacol. Este mai credibil ca ati intrat in depasire din scurt si l-ati acrosat sau neavand distanta adecvata, la frana troleibuzului ati continuat depasirea din care a rezultat coliziunea. Fotografia masinii dvs.(partea dreapta) si a troleibuzului (stanga spate) va va incrimina. Aveati castig de cauza garantat numai daca va acrosa cu partea din fata a troleibuzului.

Alte discuții în legătură

Accident auto, stabilire vinovat Chrysk2 Chrysk2 Buna ziua , nu stiu exact ce sa fac , azi am discutat cu un avocat maine vom merge sa facem acte si apoi vom merge sa vedem dosarul. Ok , deci... Am avut un ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna- accident cu 3 autovehicule nec_cristina nec_cristina buna ziua!rog o indrumare in urmatoare situatie:in data de 28 dec 2014 mi.a fost avariata masina(aceasta fiind stationata in parcarea de resedinta) si masina ... (vezi toată discuția)