avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar dauna- accident cu 3 autovehicule
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar dauna- accident cu 3 autovehicule

buna ziua!rog o indrumare in urmatoare situatie:in data de 28 dec 2014 mi.a fost avariata masina(aceasta fiind stationata in parcarea de resedinta) si masina unui vecin(si aceasta fiind parcata) de un autoturism inmatriculat in Italia(accident fara victime). S-a facut constatare amiabila intre vinovat si masina noastra si amiabila intre vinovat si a doua masina avariata.actele au fost trimise la corespondentul firmei de asigurare, la 2 sapt am fost informati ca pentru derularea dosarului de dauna este necesar procesul verbal de la politie intru cat sunt implicate 3 autovehicule.Am mers la politie si ni s.a explicat ca amiabila este bine intocmita intrucat vinovatul a lovit intai masina vecinului si apoi masina noastra aflata la distanta de 4-5m(si nu se percepe ca si coliziune intre 3 autovehicule-nelovindu.se concomitent).este plauzibila explicatia politiei?ce pot face daca firma de asigurare nu accepta aceasta varianta???am poze din momentul accidentului +acte vinovat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:10, 11 Ianuarie 2015
fiind la 4-5 m distanta clar ca nu au fost lovite in lant sau concomitent, ci a intrat pe rand in amandoua. daca firma de asigurare nu accepta varianta aceasta adevata, logica, o sa trebuiasca sa va judecati, ca "s-o determinati" sa accepte :)
va multumesc pentru raspuns .ce demersuri trebuie sa fac ca sa actionez in instanta?!!!mi.ar fi de ajutor daca fac o plangere catre ASF??
In functie de avariile celor trei autoturisme se poate stabili ordinea coliziunilor si intre care autoturisme s-au produs coliziunile.

Este vorba de un singur accident de circulatie in care sunt implicate trei autoturisme.

Va relatez un caz real.
Un autoturism circula pe banda de langa axul drumului. Un alt autoturism care circula din sens invers pe banda de langa axul drumului a sensului sau de mers. Acest al doilea autoturism vireaza la stanga si nu acorda prioritate primului autoturism. Se produce coliziunea dintre cele doua autoturisme. Datorita impactului dintre cele doua autoturisme primul autoturism (cel care avea prioritate de trecere) isi modifica traiectoria de deplasare, patrunde pe contrasens si loveste un troleibuz. Conducatorul troleibuzului incearca sa evite coliziunea si vireaza la dreapta si intra intr-un stalp de sustinere a retelet electrice a troleibuzelor. Prin urmare, au fost 3 coliziuni in care au fost implicate 3 autovehicule. precizez ca distantele dintre locurile in care au avut loc coliziunile au fost mari. S-a deschis dosar penal fiind un accident cu victime. In acest caz este vorba de un singur accident de circulatie , nu de trei.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie politie accident usor alinbarbulescu alinbarbulescu Buna Ziua Am fost implicat intr-un accident usor cu un trolebuz. Pe scurt, mergand pe strasa Witing (face legatura intre Gara de Nord si Calea Plevnei) care ... (vezi toată discuția)
Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)
Lovit din spate si gasit vinovat de producerea accidentului. happyface happyface Cu 2 luni in urma am fost implicat intr-un bizar accident rutier fiind lovit din spate .In momentul impactului ma aflam pe acelasi sens de mers cu cel care m-a ... (vezi toată discuția)