avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... \\"Pagubit\\" care vrea bani!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

"Pagubit" care vrea bani!

Buna seara. Duminica dimineata in jurul ore 02:30 circulam cu autoturismul intr-o zona necunoscuta. In timp ce mergeam, din cauza lipsei indicatorului care sa avertizeze apropierea de o curba, am intrat pe un drum cu pietris pierzand controlul autoturismului lovind un gard, un stalp si o anexa.
In final a rezultat avarierea autoturismului, gardul si anexa unei case. La fata locului au fost pompierii deoarece aveam impresia ca iese fum din bord iar capota nu o puteam deschide pentru a deconecta borna de la baterie. In cele din urma am cazut de acord cu proprietarul sa ii repar daunele acesta neavand alte pretentii.
Duminica dupa amiaza m-am prezentat la politie cu acesta dand o declaratie precum ca nu are alte pretentii. Luni dimineata la prima ora am fost prezent la locul accidentului pentru a incepe reparatiile. S-au reparat toate avariile gardului si a anexei urmand ca Miercuri dupa amiaza (Marti era sarbatoare) sa merg sa finalizez lucrarea.
Miercuri dimineata, proprietarul a mers la politie cu scandal ca nu i-am facut reparat nimic avand niste fotografii cu daunele produse dar reparate in cele din urma. Vreau sa mentionez in prima faza ca am reparat din banii mei gardul si anexa respectiva pentru a scapa de acele majorari de la asigurare (prostia mea)...
Pe langa cele stricate de mine el a mai dat 2-3 ciocane la cateva placi de gresie ca sa o schimb si pe aia... Proprietarul a venit cu scandal iar eu m-am gandit sa ii dau asigurarea sa scap de tot acest tambalau lasandu-ma pierdut de cei aproape 900 Ron pe care i-am cheltuit reparandu-i cele stricate. Tin sa mentionez ca acesta era de etnie roma si probabil vroia sa scoata ceva bani de la asigurare. Dupa ce am fost la politie i-am inmanat toate actele necesare (copii dupa: C.I., permis de conducere, certificat de inmatriculare, asigurare) acesta spunand "Bun si eu ce fac cu astea? Cine imi mai face mie restul lucrarii? (Trebuia dat cu un pic de var)" Ba mai mult de atat acesta a adaugat ca i s-a avariat si masina de spalat care era in acea anexa ce servea pe post de baie. Dupa ce a ajuns proprietarul la sediul companiei de asigurari, am fost sunat sa merg sa dau o declaratie.
Am ajuns acolo iar in timp ce scriam declaratia el discuta cu inspectorul de daune ca i-am stricat casa insistand cu niste poze de cand era anexa avariata. Eu am adaugat acolo ca totul este reparat de mine, el insistand si cu alte avarii aparute din senin de care eu nu stiam nimic. "Proprietarul" sta defapt in chirie, casa este a primariei. Inspectorul de la sigurari i-a spus sa ia o procura de la primarie pentru a primi vreun ban de la asigurare insa ca sa ia vreun ban ii trebuie bonurile de pe materialele cumparate de mine.
Anexa respectiva era la aproximativ 3 cm de gard, stiind ca legal trebuie sa fie minim 60 cm. El tot insista ca i s-a avariat si masina de spalat dar la politie in procesul verbal si in declaratii nu scrie nimic de acest bun.
Nu am mai avut probleme de genul acesta, sper nici sa nu mai am si sunt un pic stresat. Ma poate da in judecata pe mine domnul respectiv pentru ca "i-am avariat" masina de spalat si alte bunuri inventate de el sau are treaba numai cu firma de asigurari?
Cum se va termina totul pana la urma? Ma gandesc non stop la asta... Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
Dj_Beatlover, utilizator
Depinde ce va rezulta din probe.
Dar cei de la asigurari nu puteau veni pentru a constata eventualele pagube?Dl pagubit nu v-a solicitat o anumita suma de bani?Daca cere o anumita suma de bani nu prea mare mai bine ii dati bani cu conditia sa isi retraga plangerea.Pentru reparatiile respective aveti facturi /chitante pentru materiale?
E treaba lui sa se descurce cu asigurarile.
Va poate da in judecata, dar cat timp aveti asigurarea valabila, asta e, se va judeca de fapt cu asiguratorul.

Oricum, genul asta de oameni merg la intimidare, nu le merge, nu merg mai departe.
Nu ii scapati bani, ca nu aveti pentru ce, oricum dosar de dauna se pare ca s-a facut, deci la rca veti avea malus. Si daca ii dati, nu aveti nici o garantie ca nu vine a doua zi sa mai ceara, ca, stiu io, o fi facut o gaina infarct de la sperietura...
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
Eduard Ciprian Slai,
@justice86 Cand eram la firma de asigurari i-am spus domnului inspector ca i-am reparat totul mai putin varul pe care nu il puteam da deoarece nu erau uscati peretii. El a zis ca nu mai are rost sa mearga sa verifice daca s-a reparat totul, ce sa mai vada? Doua, trei crapaturi? Proprietarul, care defapt nu este proprietar deoarece sta in chirie (casa este a primariei), a dat la politie o declaratie ca nu are nici o pretentie decat sa ii repar cele stricate. Totul bine si frumos pana aici. Dupa ce am reparat totul, cineva a venit cu o idee iar el s-a dus la mine acasa cu scandal. In momentul in care a fost la mine eu nu ma aflam acasa, o ruda sunandu-ma ca a venit si face taraboi. Ne-am intalnit la politie amandoi dar nici acolo nu a incetat circul chiar daca eram de fata cu domnii politisti. Ma facea prost ca am intrat in gard la el etc. De la politie a luat documentele necesare si a plecat la asigurare...

@slai Avand in vedere ca a mai venit cu vreo doi si se urla pe la mine la poarta, plus ca nu a incetat scandalul nici in sectia de politie e clar ca incerca sa ma intimideze...


Update: M-am interesat astazi la primaria orasului daca el are autorizatie de constructie pe anexa respectiva si NU ARE. Nefiind proprietar, casa fiind a primariei, am inteles ca nu ii poate scoate nimeni autorizatie de constructie. Sa inteleg ca eu am avariat o anexa care nici "nu exista"?
Nu prea ai ce face ca nu are autorizatie. La fel de bine puteai sa ii distrugi un palet cu caramida, din care urma sa isi faca anexa, trebuia sa il despagubesti.
Asta e riscul, cand dai la pace, ala sa se razgandeasca si sa tot vrea mai mult.
Orice mai vrea, il trimiti la asigurator, sa constate aia pagubele si sa-l despagubeasca.
Ca razbunare, sa stii ca aia au experenta sa-l trimita dupa cai verzi pe pereti si sa-l lungeasca cu dosarul pana se lasa pagubas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier ! am nevoie urgent de un sfat kitto kitto Astazi am incercat sa evit un caine si am lovit masina unui vecin ,apoi m-am oprit in gard .Masina mea e varza nu mai porneste ,a lui e relativ putin lovita.Am ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare accident provocat de persoana fara permis valib1981 valib1981 buna seara astazi de dimineata ( ora 07) in timp ce imi beam cafeaua aud pe strada un zgomot ies pe geam sa vad (geamul da in strada) si vad o persoana care ... (vezi toată discuția)
Accident de masina unmilllion unmilllion Salutare!Am o problema si daca ati trecut printr-o astel de problema va rog sa dati un reply/sfat.Am intrat cu masina intr-un gard al unui depozit/teren cu ... (vezi toată discuția)