Salutare!Am o problema si daca ati trecut printr-o astel de problema va rog sa dati un reply/sfat.Am intrat cu masina intr-un gard al unui depozit/teren cu spatii inchiriate.Fara raniti,accident usor fara victime.Paznicul de acolo mi-a luat numele si a sunat directoarea.Femeia(director) a spus ca pot baga masina in incinta,iar dimineata urmatoare sa ma prezint la ea la birou sa discut cu ea.Dar mai intai am fost cu ea la biroul accidente usoare sa-i faca poze,tractata,si tot tractata am adus-o inapoi in incinta deoarece am considerat ca la 3 dimineata nu as avea loc sa o las la bloc din mai multe motive asa ca am lasat-o acolo de buna credinta,Politia mi-a luat declaratia cum s-a intamplat si m-a sanctionat cu o amenda.A doua zi am fost la femeie(director) sa vorbesc cu ea si i-am spus ca am asigurare RCA(Asirom),ea spunandu-mi ca cica e numai pentru masini,nu si pentru paguba produsa(nici nu s-a uitat pe asigurare)Si mi-a spus sa rezolv cu gardul cat mai repede ca altfel nu imi da masina si ma lasa o saptamana sa caut o firma de reparat gardul iar dupa o saptamana o sa imi ia chirie 100ron pe parcare.Ce pot face in cazul acesta?Asigurarea si talonul este pe alt nume iar eu am fost soferul,politia sanctionandu-ma pe mine,politistul a spus ca femeia sa vina sa-si ia copia dupa asigurare si p-v si sasi faca gardul!Si o alta intrebare are cum sa-mi factureze fara acceptul meu sau semnatura?A inceput sa devina isterica femeia(director)si mi-a spus ca imi ia 100 ron pe zi din ziua in care am lasat masina! E corect?Cum pot proceda?
asigurarea RCA acopera daunele produse tertilor prejudiciati ca urmare unui accident de circulatie indiferent ca este vorba de un vehicul, pieton, ozn sau gard.
Art.75. – Accidentul de circulaţie este evenimentul care întruneşte cumulativ următoarele condiţii:
a) s-a produs pe un drum deschis circulaţiei publice ori şi-a avut originea într-un asemenea loc;
b) a avut ca urmare decesul, rănirea uneia sau mai multor persoane ori avarierea a cel puţin unui vehicul sau alte pagube materiale;
c) în eveniment a fost implicat cel puţin un vehicul în mişcare;
pe dna directoare o informati doar sa isi repare gardul in baza asigurarii RCA si daca nu va restituie vehiculul, veti face o plangere penala pentru sechestrarea masinii.
chiar daca masina nu va apartinea aveati obligatia de a detine un permis de conducere valabil iar proprietarul sa aiba o asigurare RCA valabila.
Ca de obicei, la necaz , apar si complicatii suplimentare!!#-o
Faceti rost de imputernicire sau rugati proprietarul sa avizeze dauna produsa gardului la asiguratorul RCA.Contactati politia, in baza declaratiei si constatarii efectuate, in care cred ca ati trecut si pagubele produse altor bunuri, pentru a face constatarea completa. Concomitent, solicitati si ajutorul acestora, pentru a rezolva abuzul directoarei care nu cunoaste prevederile privind daunele RCA la alte bunuri decat autovehiculele, si care poate fi invinuita si pentru santaj si/sau sechestrare de bunuri.
Asigurarea acopera fara probleme daunele provocate gardului.
Ceea ce face persoana respectiva este un abuz grosolan si imbraca elementele mai multor infractiuni. Puteti sa incercati sa ii propuneti sa mergeti impreuna la asigurator sa deschida dosarul de dauna si apoi sa va restituie masina. Propunerea ar trebui facuta si in scris.
Daca nu e de acord, formulati o plangere penala.
Deschideti dosar de dauna la societatea la care aveti incheiata polita RCA. Doamna director trebuie sa isi repare gardul (nu dvs), iar contravaloarea reparatiei gardului va fi platita de asigurator.
Pentru a-i plati fdoamnei director chirie pentru parcarea autoturismului in curtea firmei trebuie sa aveti un contract scris in acest sens. Daca nu va da voie sa va luati autoturismul din curtea firmei trebuie sa-i faceti plangere penala pentru sechestrare de bunuri.
Prima intalnire cu femeia(Director) de mi-a spus ca nu merge cu asigurarea si sa-i fac gardul,am zis ok,caut eu o firma sau muncitori,dupa o zi ma duc cu un prieten de-al meu sa vedem ce rezolvam,am vorbit din nou cu femeia(director)amicul asta al meu i-a spus ca merge cu asigurarea ca de aceea le platim si a spus ca ea nu sta sa umble pe la politie si prin alte locuri si sa-i facem gardul,am iesit din birou afara,sa luam masuratorile la gard,imreuna cu administratorul de acolo si apoi am plecat sa ne informam pe la magazine.Revenind dupa 30 de minute inapoi in curtea firmei amicul meu a zis sa indreptam gardul(gardul era in curte pe iarba)si i-a dat cateva ciocane,si paznicul ne-a ajutat apoi l-am pus la loc pe iarba la locul lui unde era depozitat.La a treia intalnire m-am dus informat cu asigurarea sa-i spun femeii(director)ce-i trebuie si numai ea poate sa-si deschida dosarul fiind pagubita,a devenit istericasi mi-a spus ca face reclamatie la politie pentru distrugere ca am venit si am indretpat gardul ca ce constatare m-ai face asiguratorul.Stie cineva ceva.Are dreptate?Ea m-a obligat sa-i fac gardul din banii mei spunandu-mi ca nu e buna asigurarea iar eu m-am luat dupa ea!
Accident rutier
valentinnacu
Buna seara.Am o nelamurire daca ma puteti ajuta, va rog: Ma deplasam pe strada X (asta insemnand in parcare) pentru a-mi parca masina, in loc amenajat parcarii ... (vezi toată discuția)