asiguratorul trebuia sa deschida dosarul de dauna indiferent ca masina avariata avea sau nu avea asigurare RCA valabila.
va duceti la persoana responsabila care nu a vrut sa deschida dosarul de dauna si ii solicitati sa va prezinte temeiul legal in baza caruia nu a deschis dosarul.
totodata ii spuneti ca veti depune plangere la parchet pentru abuz in serviciu.
faceti putin scandal si solicitati sa vina directorul de sucursala. le spuneti si sa va plateasca amenda din buzunarul propriu ptr ca ati ajuns la politie din cauza lor si ca veti depune plangere in instanta ptr anularea procesului verbal si ca veti chema asiguratorul in instanta deoarece aveati asigurare valabila. bagati ceva si despre daune morale!
"După completarea corectă a tuturor datelor solicitate în formular (circumstanțele producerii evenimentului, datele personale de identificare, datele vehiculelor implicate etc) şi semnarea acestuia,
proprietarul vehiculului care se consideră îndreptățit să solicite despăgubiri în baza asigurării RCA se adresează societății de asigurare care a eliberat asigurarea RCA pentru celălalt vehicul implicat în accident. "
[ link extern ]
din pacate la politie ati dat peste niste functionari care nu cunosc legea si v-au mai si indemnat sa falsificati documente. cand veti face plangerea in instanta il chemati ca martor fortat (intervenient fortat) pe vecinul caruia i-ati lovit masina si care sa declare in instanta despre sugestiile politistilor de solutionare a accidentelor rutiere.
in plus ati fost amendat degeaba deoarece ati incheiat constatarea amiabila si nu trebuia sa va duceti la politie. cand se incheie amiabila nu se mai sanctioneaza faptele savarsite.
depuneti plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la comunicare.
Art.79 – (1) Conducătorii de vehicule implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale sunt obligaţi:
b) să se prezinte la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
(2) Se exceptează de la obligaţiile prevăzute la alin.(1) lit.b):
a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condiţiile legii;
la politie se ajunge numai in cazul in care protagonistii nu se inteleg si nu incheie constatarea amiabila.