avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ajutor solutionare accident provocat de persoana fara ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ajutor solutionare accident provocat de persoana fara permis

buna seara
astazi de dimineata ( ora 07) in timp ce imi beam cafeaua aud pe strada un zgomot
ies pe geam sa vad (geamul da in strada) si vad o persoana care mi-a avariat masina. Pana am iesit afara ( 1 minut) persoana pe care am vazuto la volan disparuse si ma trezesc cu tatal acestuia ca incepe sa se roage sa nu chem politia ca fiul sau are deja 1 dosar penal pt ca a circulat fara permis conducere. din dorinta de nu a face rau unei persoane tinere ( 20 de ani) zic bine dar cum facem, el imi spune sa merg la service sa vad cat este dauna ca plateste tot. Eu am mers la service iar devizul a fost de 4000 lei. La aflarea totalului devizului a spus ca el nu are banii acestia si imi propune sa mergem pe rca dar sa trecem alt conducator auto ( nu pe fiul sau) . In acel moment am mers la politie pt ca m-am gandit ca fiul sau este un pericol pt ceilalti participanti la trafic. Ajunsi la politie el si "soferul" de ocazie au declarat exact contrariul adevarului. Am dat declaratie exact cum s-au desfasurat evenimentele dar politia mi-a dat doar dovada de reparatii si nimic mai mult. Ce trebuie sa fac pt a-mi recupera dauna?
Tin sa specific ca masina si asigurarea persoanei vinovate nu erau pe numele lui si nici nu avea procura notariala.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: valib1981 , utilizator 22:51, 8 Ianuarie 2015
Luati polita RCA si mergeti la service, din pacate nu aveti ce face in privinta persoanei care a condus, evenimentul este doar o tamponare fiind fara victime. Daca aveti CASCO efectuati reparatia pe CASCO si ei se indreapta impotriva asiguratorului RCA.
Deschideti dosarul de daune la asigurator ! Polita este valabila !
polita lui era valabila dar nu am amiabilul. De la politie nu am primit procesul verbal doar dovada de reparatii . Si nici persoana vinovata sunt sigur ca nu ar veni la inspector. Lui i sa retras certificatul de inmatriculare pt neperfectarea documentelor.
din pacate nu am casco
Politia v-a dat autorizatia de reparatie pentru ca dvs. sa va puteti repara autoturismul. Presupun ca politia a observat ca ceva nu este in regula in acte si va face cercetari. Nu stiu daca agentul de politie care v-a intocmit autorizatia de reparatie a vizionat autoturismele care s-au lovit (cele declarate). Daca nu si ati scapat de politie nu scapati societatea de asigurare. Cei doi conducatori auto (cel real si cel fictiv) vor trebui sa dea declaratii si sa prezinte autoturismele avariate pentru constatarea avariilor. Inspectorul de daune va observa neconcordanta avariilor de pe cele doua autoturisme si va refuza plata despagubirii. Veti avea o singura solutie: sa va reparati autoturismul pe banii dvs.
Este laudabila actiunea de a ajuta pe cineva, dar in cazul comiterii unei ilegalitati.
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Firma de asigurari nu achita daune elles_1984 elles_1984 Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident (cu masina de firma) in care au mai fost implicate 2 masini. Cele doua masini erau oprite din cauza ... (vezi toată discuția)
Cine plateste devizul .... urgent ! catalin_85 catalin_85 Buna ziua ... ma flu intr-o dilema .... posed o dacie 1310 din 97 care a fost accidentata intr-un accident de catre o doamna cu asigurare la [editat - ... (vezi toată discuția)
Daca rca-ul extern nu imi acopera dauna, pot deschide dosar pe casco pt diferenta? luoana luoana Daca RCA-ul nu acopera reparatia, pot deschide dosar pe Casco pt diferenta....eventual sa impart daunele...anumite reparatii sa le fac pe rca, celelalte pe ... (vezi toată discuția)