avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daca rca-ul extern nu imi acopera dauna, pot deschide ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daca rca-ul extern nu imi acopera dauna, pot deschide dosar pe casco pt diferenta?

Daca RCA-ul nu acopera reparatia, pot deschide dosar pe Casco pt diferenta....eventual sa impart daunele...anumite reparatii sa le fac pe rca, celelalte pe casco?
RCA-ul extern e la fel de limitat ca si RCA-ul intern....cu calcul dat de vechime, km....?
Daca am deschis dosar de casco...pot renunta la el si sa il redeschid pt ce nu reusesc sa fac pe rca?
Cel mai recent răspuns: Ion Horia , Consultant asigurari 13:39, 28 Iunie 2011
nu puteti incasa despagubiri si de pe Carte verde si de pe CASCO, insa , avand in vedere ca difera modalitatea de calcul al despagubirii de la o asigurare la alta, e bine sa va adresati doar asiguratorului CASCO si el, dupa plata, va recupera despagubirea de la celalalt asigurator, dvs. neamaiavand nici un fel de batai de cap./
Retineti : - se deschide dosarul de dauna pe polita CASCO, pentru toata dauna (nu pe diferenta).Verificati la asigurator daca suma asigurata acopera integral valoarea daunei.Restul decurge cum v-a explicat d-na av.Stingaciu.
Uitati-va pe polita CASCO si vedeti la ce suma sunteti asigurata si comparati-o cu valoarea devizului de reparatie. Si daca se incadreaza atunci reparati-o pe CASCO.
In felul acesta scapati de toate bataile de cap deoarece de restul se va ocupa asiguratorul dv CSACO.
Nu puteti incasa despagubiri pe doua polite de asigurare pentru acelas accident de circulatie. Comparati conditiile de despagubire oferite de cele doua polite si alegeti-o pe mai favorabila.
sdianaviolina a scris:

nu puteti incasa despagubiri si de pe Carte verde si de pe CASCO, insa , avand in vedere ca difera modalitatea de calcul a despagubirii de la o asigurare la alta, e bine sa va adresati doar asiguratorului CASCO si el, dupa plata, va recupera despagubirea de la celalalt asigurator, dvs. neamaiavand nici un fel de batai de cap./

Alte discuții în legătură

Dauna totala rca Dascalu Elena Dascalu Elena Buna seara! In dimineata zilei de 1 ianuarie 2011,intorcandu-ma de la petrecerea de revelion,mi-am gasit masina,parcata regulamentar pe bulevardul principal al ... (vezi toată discuția)
Nemultumit valoare dauna totala auto dima alexandru dima alexandru Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina . Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste ... (vezi toată discuția)
Referitor dauna autoturism lillyian20 lillyian20 Buna seara, va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce trebuie sa fac. In urma cu o saptamana mai exact in 27.02.2013 am suferit un accident de masina, mai ... (vezi toată discuția)