avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate aurre

Activitate aurre

Multumesc pentru raspunsurile primite.

La asociatie nu exista o evidenta a coloanelor de distributie si nu cred ca altcineva ar punea sa detina asa ceva.

Bolcul a fost construit in 1986 si a fost racordat la sistemul centralizat inclusiv spatiile comerciale. Restaurantul si-a instalat ulterior centrala termica.

Pe scurt restaurantul refuza orice intelegere, asociatia spune ca nu are solutii iar firma care se ocupa de reapartitoare imparte caldura la locatari.

As dori sa stiu caror institutii sa ma adresez pentru rezolvarea aceastei probleme. Cum pot obliga firma care se ocupa de repartitoare sa calculeze caldura si pentru restaurant.

Mai precizez ca in acest moment restaurantul plateste apa rece in cadrul asociatiei neavand racord separat.

Blocul in care locuiesc are 1 scara cu 19 apartamente si 2 spatii comerciale realizate din constructia blocului(la parter functioneaza un restaurant si la etajul 1 sunt spatii de birouri). Precizez ca cele doua spatii comerciale au acces din exteriorul blocului. Din cele 19 apartamente: 11 sint racordate la incalzirea centrala furnizata de Regia de Termoficare, iar 8 apartamente au Centrale Termice de apartament. Din cele 2 spatii comerciale din bloc: 1 este racordat la Termoficare (spatiile de birouri) si 1 are centrala proprie (restaurantul). La momentul cand s-a efectuat inventarul corpurilor de incalzire din spatiile comune si a coloanelor de distributie cei de la restaurant nu au permis accesul celor de la firma care a efectuat evaluarea. Aceasta firma se ocupa in asociatie si de citirea repartitoarelor si impartirea costurilor. Solutia firmei care se ocupa de repartitoare a fost sa nu puna la plata spatiul destinat restaurantului desi acesta este tranzitat de coloanele de distributie ale blocului. In concluzie aceste costuri sunt impartite catre locatari si firma de la etajul 1. Reprezentantii asociatiei spun ca ei nu au o rezolvare a acestei probleme. Va rog sa precizati care ar fi calea ca restaurantului sa i se repartizeze cota comuna pentru energia termica consumata.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri