pot sa vand un teren intravilan pe care se doreste construirea unei locuinte, care nu este intabulat si doar inregistrat in registrul agricol?obligatiile de intabulare asumandu si le cumparatorul...obligatii ce vor fi mentionate intr o promisiune de vanzare cumparare!
Dar, tatăl meu, nu este menționat în cererea de chemare în judecata, pentru a fi trecut în cuprinsul tranzacției trebuie făcuta o nouă precizare în acest sens???
Problema mea este oarecum simpla!
Cauza consta în următoarele date:
Părinții mei doresc ieșirea din indiviziune a bunurilor (o casă, teren intravilan și teren extravilan)care au aparținut bunicilor mei. Cauza se afla deja pe rolul Judecătoriei, succesiunea nefiind dezbătută pentru niciunul dintre decedați până în momentul actual. Părțile, mama mea, nepoatele acesteia (care o reprezintă pe sora mamei mele, decedată și ea) și cumnatul mamei mele (soțul decedatei)sunt de acord ca bunurile defuncților sa treacă în exclusivitate în proprietatea mamei mele.
Instanța, la prima înfățișare a solicitat o tranzacție și o precizare cum că sora mamei mele este și ea decedată, nefiind menționată în acțiunea de partaj dintr o eroare de redactare.
Întrebările sunt următoarele :
1. Pentru depunerea acestor acte solicitate de instanță este necesară o cerere pentru depunere acte la dosar?
2. În urma finalizării procesului, tatăl meu ar vrea ca și el sa fie menționat pe titlul de proprietate. Pentru a fi posibil acest lucru, acesta, trebuie adus în discuție în cuprinsul tranzacție?
3. O parte din suprafața totală a terenul extravilan, a fost promisă, de către defuncții mei bunici, uneia dintre nepoate, însă terenul extravilan nu este parcelat. În cadrul acestui proces este indicată și posibilă solicitarea trecerii de pământ pe numele nepoatei așa cum a fost promis?
4. Care este durata aproximativă de desfășurare a procesului?