avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

Problema mea este oarecum simpla!
Cauza consta în următoarele date:
Părinții mei doresc ieșirea din indiviziune a bunurilor (o casă, teren intravilan și teren extravilan)care au aparținut bunicilor mei. Cauza se afla deja pe rolul Judecătoriei, succesiunea nefiind dezbătută pentru niciunul dintre decedați până în momentul actual. Părțile, mama mea, nepoatele acesteia (care o reprezintă pe sora mamei mele, decedată și ea) și cumnatul mamei mele (soțul decedatei)sunt de acord ca bunurile defuncților sa treacă în exclusivitate în proprietatea mamei mele.
Instanța, la prima înfățișare a solicitat o tranzacție și o precizare cum că sora mamei mele este și ea decedată, nefiind menționată în acțiunea de partaj dintr o eroare de redactare.
Întrebările sunt următoarele :
1. Pentru depunerea acestor acte solicitate de instanță este necesară o cerere pentru depunere acte la dosar?
2. În urma finalizării procesului, tatăl meu ar vrea ca și el sa fie menționat pe titlul de proprietate. Pentru a fi posibil acest lucru, acesta, trebuie adus în discuție în cuprinsul tranzacție?
3. O parte din suprafața totală a terenul extravilan, a fost promisă, de către defuncții mei bunici, uneia dintre nepoate, însă terenul extravilan nu este parcelat. În cadrul acestui proces este indicată și posibilă solicitarea trecerii de pământ pe numele nepoatei așa cum a fost promis?
4. Care este durata aproximativă de desfășurare a procesului?

Vă multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:56, 11 Noiembrie 2012
pt. punctele enumerate de dvs:
1- NU e necesar cerere (deoarece dvs nu cereţi nimic) ci depuneţi înscrisurile cerute de instanţă anexate unei simple Note de şedinţă la serviciul Registratură, notă prin care-i comunicaţi instanţei că aţi îndeplinit sarcina impusă dvs., ;
2- da (dacă nu cere, nu i se dă);
3- doar promisiune verbală ? numai dacă ceilalţi sunt de acord.Terenul se poate parcela, individualiza etc;
4- depinde mai mulţi factori, dacă este-n Bucureşti durează, dacă e în provincie circa 6-10 luni.
va multumesc din suflet...raspunsurile dvs. imi sunt de mare ajutor!
Dar, tatăl meu, nu este menționat în cererea de chemare în judecata, pentru a fi trecut în cuprinsul tranzacției trebuie făcuta o nouă precizare în acest sens???

vă mulțumesc!
faceți o completare la cererea de chemare în judecată și pt tatăl dvs.
multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Evacuarea uzufructuarului Am facut un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzul fruct viager cu o persoana handicapata(adica este surd).Avea ca si clauza speciala sa-si plateasca ... (vezi toată discuția)
Minorul de 15 ani poate depune actiune in instanta Lisa Lisa Lisa Lisa daca minorul cu domiciliul lal mama are 15 ani, , poate face el singur actiune in instanta pentru pensie alimentara de la tata, sau trebuie mama sa formuleze ... (vezi toată discuția)
Ce legatura e intre curatela (c.civ) si curatela speciala (c.pr.civ)? aidu aidu Art. 58 C.pr.civ: Curatela specială (1) În caz de urgenţă, dacă persoana fizică lipsită de capacitatea de exerciţiu a drepturilor civile nu are ... (vezi toată discuția)