Am facut un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzul fruct viager cu o persoana handicapata(adica este surd).Avea ca si clauza speciala sa-si plateasca cheltuielile imobilului.Nerespectand contractul l-am dat in judecata.Cat timp poate dura acest proces?Se foloseste de faptul ca nu aude si face pe prostul.Se poate amana la nesfarsit procesul pe acelasi motiv si anume ca judecatoarea nu se poate intelege cu el?El poate sa citeasca. Ce avantaje are daca e handicapat?
Potrivit art. 43 C.pr.civ., lipsa capacităţii de exerciţiu a drepturilor procedurale poate fi invocată în orica stare a pricinii. Actele de procedură îndeplinite de cel ce nu are exerciţiul drepturilor procedurale sunt anulabile. Reprezentantul incapabilului sau curatorul va putea însă confirma toate sau numai o parte din aceste acte.
Art. 44 C.pr.civ. prevede că, în caz de urgenţă, dacă persoana fizică lipsită de capacitatea de exerciţiu a drepturilor civile nu are reprezentant legal, instanţa, la cererea părţii interesate, va putea numi un curator special, care să o reprezinte până la numirea reprezentantului legal, potrivit legii.
Notă: Numirea tutorelui şi curatorului se face, potrivit art. 116, 145 şi respectiv, art. 152 din Codul familiei de către Autoritatea Tutelară, astfel încât instanţele sunt obligate să ceară Autorităţii tutelare numirea acestora.
Mostenire
Betea
Avem un imobil pe care vrem sa il dam celor 2 copii de 12 si 14 ani. Daca se poate ca ei sa fie proprietari si prin ce acte ? (vezi toată discuția)