Am contestat decizia presedintei de a trece 2 persoane si ni s-au raspuns urmatoarele:
"Cu privire la motivarea trecerii unui nr. de 2 persoane cu incepere din data de 01.10.2012, asociatia isi bazeaza decizia pe hotararea luata de catre comitetul executiv in cadrul sedintei din data de 16.01.2012 - hotarare a carei aplicare a fost amanata timp de 9 luni pe considerentul ca proprietarul ar fi avut obligatia legala si morala de a comunica nr. real de persoane.... bazandu-se pe confirmarile proprietarilor de la apartamentele invecinate."
In continuare, pe mai bine de jumatate de pagina se dezbate problema neplatii la timp a darilor la asociatie.
Nu trebuie sa existe un act semnat, stampilat care sa ateste decizia luata? Proprietarul nu a fost chemat in cadrul sedintei intrunite si nici anuntat, personal de acesta dna, pana in prezent.
Din ce am citit in raspunsul presedintei, se intelege ca dle, clar, in acel apartament locuiesc 2 persoane si e batut in cuie. Mentionez ca eu locuiesc din data de 01 decembrie 2011 intr-o garsoniera, am contract etc...toate incepand de la acea data.
Va rog sa ma indrumati si sa imi spuneti ce ar fi legal sa facem in continuare pt a demonstra ca nu au dreptate.
Da, am informat asociatia si cu toate acestea mereu, cat timp au avut loc lucrarile de amenajare (apartamentul cand a fost cumparat arata jalnic), a fost trecuta o persoana. Practic de la achizitie pana in septembrie 2012 a fost trecuta mereu 1 persoana. Nu imi explic de ce la vreo doua apartamente este trecut "0/1".
Da, nu am locuit 15 zile/ luna.
Din ceea ce am vazut pana in prezent, da, nu se poate discuta cu ei. Mizeaza pe faptul ca suntem tineri si putem fi dusi de nas. De asemenea, ne-au adus si amenintari de tipul ca vor pune politia sa ne urmareasca sa vada cate persoane locuiesc in acel apartament. Nu s-au dat petreceri, nu am deranjat vecinii cu nimic, nu am avut musafiri cu nemiluita ca sa ii deranjeze, si cu toate astea am ajuns in aceasta situatie.
Daca noi in acest moment depunem cerere de scadere a unei persoane, pentru a nu mai veni de plata pt 2 pers si pe luna noiembrie, e ca si cum recunoastem ca stau 2 pers?
Ma gandeam sa ii duc adeverinta de aici de unde platesc eu la asociatie si contractul care atesta ca locuiesc la o alta adresa. Ma deranjeaza ca trebuie sa stau sa ma justific pt niste lucruri asa, aiurea.
Am deschis un topic nou pentru ca nu il mai gasesc pe acela unde am mai discutat aceasta problema. Ca sa sintetizez, prietenul meu si-a cumparat un apartament prin martie 2011, insa nu s-a mutat in acesta decat abia in decembrie 2011.
Problema este urmatoarea, pe luna octombrie la asociatie au fost trecute 2 persoane. E adevarat, eu am fost cand si cand pe la el si am fost vazuta de vecini.
Am contestat decizia presedintei de a trece 2 persoane si ni s-au raspuns urmatoarele:
" Cu privire la motivarea trecerii unui nr. de 2 persoane cu incepere din data de 01.10.2012, asociatia isi bazeaza decizia pe hotararea luata de catre comitetul executiv in cadrul sedintei din data de 16.01.2012- hotarare a carei aplicare a fost amanata timp de 9 luni pe considerentul ca proprietarul ar fi avut obligatia legala si morala de a comunica nr. real de persoane.... bazandu-se pe confirmarile proprietarilor de la apartamentele invecinate."
In continuare, pe mai bine de jumatate de pagina se dezbate problema neplatii la timp a darilor la asociatie.
Referitor la acest lucru, in luna ianuarie am fost plecati din oras, deci clar nu avea cum sa ma vada pe la el :|. E adevarat, in lunile anterioare am venit cand si cand sa vad lucrarile facute in apartament etc. Pana in decembrie, nimic nu a fost utilizabil in apartament.
De asemenea, stiam ca la sedinta trebuie convocat si proprietarul apartamentului pt a da explicatii etc. Acest lucru nu s-a intamplat. Nici macar nu a fost intrebat cate persoane locuiesc acolo.
Din ce am citit in raspunsul presedintei, se intelege ca dle, clar, in acel apartament locuiesc 2 persoane si e batut in cuie. Mentionez ca eu locuiesc din data de 01 decembrie 2011 intr-o garsoniera, am contract etc...toate incepand de la acea data.
Va rog sa ma indrumati si sa imi spuneti ce ar fi legal sa facem in continuare pt a demonstra ca nu au dreptate.
Nu este obigatoriu sa dati curs cererii administratorului,numai ca sa ii faceti hatarul
Daca nu locuiti cel putin 15 zile/luna la prieten,asministratorul de imobil nu are temei legal sa introduca persoana in plus la calculul cotelor de intretinere
Proprietarul apartamentului poate sesiza oficial presedintele de asociatie privitor la atitudinea administratorului de imobil
Administratora asociatiei s-a dovedit a fi presedinta asociatiei. In acest caz cum se poate proceda? se face cerere de contestare a deciziei de a introduce o noua persoana etc?
Mai nou, am inteles ca persoana despre care va vorbeam - administratora- este de fapt presedinta asociatiei. Da, deja m-a trecut la plata pe luna octombrie, afisat pe data de 15 noiembrie. Proprietarul nu a fost chemat sau intrebat in prealabil de aceasta situatie si nici macar anuntat de presedinta in legatura cu decizia pe care a luat-o. Cand a fost sa achite i-a zis casierul "vedeti ca de luna viitoare mai trecem o persoana". Proprietarul i-a spus ca nu are de ce sa ma treaca pt ca eu nu locuiesc acolo. Nu mi se pare normal cum s-a procedat.
In primul rand, va multumesc tuturor pentru pareri si sfaturi. In al doilea rand, v-am cerut sfatul pentru ca mie nu mi se pare normal ca o administratora sa fie atat de absurda si nu stiam ce este exact de facut. Da, eu in orice caz, voi aduce o adeverinta de unde locuiesc eu(i-o voi trimite), asta pentru a evita discutii si alte iesiri ale doamnei si mai mult decat atat, ca sa doarma linistita. Practic cu dumneai nu se poate discuta(de asta nici nu imi propun sa o abordez), mereu se uita crucis etc, de parca insusi prietenul meu este un intrus in acel imobil. Mai mult decat atat, daca ma trece 1 luna, asta e, nicio problema, ma conformez situatiei. Vroiam doar sa rezolv aceasta situatie intr-un mod corect. Eu sunt deranjata de atitudinea ei de "doamna care trebuie sa stie tot" si de faptul ca ma simt cand merg acolo de parca ar trebui sa semnez condica de intrare-iesire - asta fie ca vin si stau 3 ore intr-o zi, 2 intr-alta etc. Treaba aceasta nu este de ieri, de alaltaieri. Cand au venit si parintii prietenului meu si au stat 4 zile la el(nu locuieste cu parintii), a batut la usa ca sa intrebe cate persoane locuiesc in acel apartament etc. Eu inteleg ca e nou in bloc, dar nici chiar asa... Atitudinea dumneai este exagerata, avand in vedere ca nu se face galagie, nu se dau petreceri in toiul noptii etc. E aberant sa fi sub atenta supraveghere a cuiva cu toate ca nu ai facut nimic. Asta doar pt ca esti nou.
In seara asta i-a spus sa ma treaca si pe mine si va plati 30 lei, insa cheltuielile pe persoana ajung la 70 de lei pe luna. As plati cu mare drag aceasta suma daca as stii ca nu vor mai sta cu ochii pe mine, insa administratora este uracioasa de nu se poate, ea trebuie sa stie si sa vada tot.
Va multumesc pentru raspuns.
Da, i-a propus sa aduc o adeverinta care sa ateste ca eu platesc la o alta asociatie, insa a spus ca nu o intereseaza. Asta este, daca vor fi trecute 2 persoane pt o luna ma conformez situatia, atat doar, nu eram sigura daca poate trece ea de la sine putere inca o persoana.
Prietenul meu s-a mutat de 1 an intr-un apartament(este proprietar). De cand s-a mutat aici este in vizorul administratorei, ca asa e la noi, esti nou in bloc, daca esti si din provincie cu atat mai rau. De vreo 2 luni am stat mai des la el. Mentionez ca eu locuiesc in alta parte si imi platesc toate darile acolo. Astazi i s-a atras atentia ca incepand de la 1 dec. voi fi trecuta si eu la asociatie, caci s-au plans vecinii ca m-au vazut prea des etc. El i-a spus ca eu platesc in alta parte etc dar a spus ca nu o intereseaza. Intrebarea mea este urmatoarea: ma poate trece la asociatie fara ca eu sa ii aduc copie dupa buletin? E legal ca ea sa treaca pe oricine ii vine ei supararea, ca deh vine prea des? mai ales ca prietenul meu i-a spus in repetate randuri ca nu e adevarat ca locuiesc aici. Mentionez ca stiu ca o persoana are voie sa stea 15 zile fara sa fie trecuta la asociatie.