avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Activitate ionescuad

Activitate ionescuad

Buna ziua, sunt scriitor si ilustrator si lucrez de multa vreme cu diversi clienti pe drept de autor. In ultima vreme intampin o presiune din partea acestora care mi-au sugerat sa devin PFA. Nu m-ar deranja sa devin PFA cata vreme imi pastrez avantajele lucrului pe drepturi de autor, mai ales ca am auzit multe rele despre PFA. Pe drepturi de autor nu depun decat doua declaratii pe an si niste fise fiscale primite prin posta de la cei care ma platesc, de restul se ocupa ei. Aceste plati se fac insa pe cat castig. Ca PFA inteleg ca trebuie sa platesc din buzunar fie ca am sau nu un castig. Deci daca sunt bolnav trei luni trebuie sa platesc din buzunar chiar daca nu castig nimic. In plus ar trebui sa fac drumuri in fiecare luna prin tot felul de locuri sau sa-mi platesc un contabil. Nu vad ce avantaje imi aduce PFA-ul din moment ce nu am un venit constant. Sau exista un anumit tip de PFA in care sa-mi conserv toate avantajele lucrului pe drept de autor, iar toata platile si obligatiile fiscale constand in drumuri si tone de declaratii sa ramana in seama celor care ma platesc? Si mai ales sa platesc din cat castig si nu din buzunar.