Buna ziua!
Din cate stiu eu, ca PFA platiti impozit pe profit 16%, prin urmare nu prea aveti cum sa platiti "din buzunar" atata timp cat nu aveti venituri... Partea mai dificila este ca trebuie sa estimati profitul si sa il platiti in avans, urmand sa reglementati situatia (mai platiti sau va returneaza ei din bani) undeva in ianuarie - februarie...
Oricum, avantaje nu prea aveti:
- drumurile le veti face d-voastra lunar sa depuneti declaratii si sa platiti CAS, pensie, somaj si impozite
- contabilitatea, partida "simpla" va trebui sa o tineti d-voastra....
- nu prea puteti deduce multe cheltuieli ca PFA (avocatnet doar ce a publicat un articol cu privire la cheltuielile ce pot fi deduse si care nu, il puteti citi aici
www.avocatnet.ro/content/art... )
- in caz de litigiu, raspundeti cu bunurile personale...
Si dezavantaje v-as mai gasi.....
Cred ca avantajul este mai mult la angajatorii d-voastra, pt care prestati servicii, ei scapand de toate cele cand incheie un contract de colaborare cu d-voastra ca PFA: ei va plesc suma X cf contractului si d-voastra o impartiti "frateste" cu toti "copii" statului roman (sanatate, somaj, pensie, impozit).
Am constatat pe piata o presiune tot mai mare asupra oamenilor sa isi deschida PFA; inclusiv de la angajatorii care isi disponibilizeaza oamenii si ii forteaza sa isi deschida PFA ca sa mai coolaboreze...:(