avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Activitate anula_angel

Activitate anula_angel

Nu s-a adaugat nici un alt act aditional la contract, ci a fost doar verbal...Si aveam sursa de venit, doar ca nu aveam carte de munca la societatea la care lucram in acel moment, pt ca mi se tot promitea ca dupa ce voi termina perioada de proba mi se va face apoi contract de colaborare pe 3 luni si apoi dupa acea perioada de 3 luni, in cazul in case se va dori continuarea colaborarii, mi se va face si carte de munca. Iar eu nu doresc deloc sa scap fara sa platesc sau sa reesalonez, pt ca deja am ajuns la un consens cu dansul, insa vreau sa stiu daca un asemenea contract ce nu a fost legalizat, la un birou notarial, poate avea vreo insemnatate sau nu...avand in vedere ca este doar o bucata de hartie scrisa in word, in care sunt ale noastre date personale, termenii si conditiile contractului si bineinteles data si semnatura amandorura...care dupa ce acest contract a fost editat in word si apoi semnat de mine, a fost apoi verificat de avocata lui, pt a-si da cu parerea daca este ok sau nu (pt ca persoana respectiva nu este de nationalitate romana si interactionam numai in lb. engleza). si apoi trimis contractul prin posta in tara in care locuieste. Eu vroiam pur si simplu doar sa stiu daca am fost informata corect sau nu, atunci cand am cerut parerea unui avocat care se ocupa tot de litigii, in momentul in care am fost notificata, de la ce m-as putea astepta si ce as putea face eu...mentionez de asemenea ca eu cu al meu creditor am convenit acum sa anulam acel contract care a fost incheiat in acum cateva luni in urma, in cursul acestui an si sa facem un alt contract cu alti termeni si conditii...insa nu stiu daca exista asemenea formulare/contracte de anulare speciale...si nu stiu nici cum sa formulez in acest nou contract cum ca acel contract se inlocuieste cu acesta nou....trebuie sa il redactez insa nu inteleg de ce ma pune pe mine si nu pe avocata, sa faca acest nou contract...pt ca-s sigura ca ar stii exact cum ar trebui sa faca acest contract... dar banuiesc ca nu mai vrea sa o plateasca iarasi, daca ii cere acest serviciu...ca imi aduc aminte ca mereu se plangea de faptul ca-i cerea destul de mult onorariu pt orice servicu care il presta.
Pai bineinteles ca nu mai am acei bani (prima rata), deoarece v-am zis ca atunci cand trebuia sa platesc prima rata, am convenit cu al meu creditor sa nu-i mai platesc nici o rata si sa-i inapoiez in 4-5 luni cand trebuia sa fiu chemata in tara unde locuieste, pt a lucra si in acelasi timp returna suma integral si nu in rate, cum stabilisem de la bun inceput. Insa pt ca recent au aparut certuri intre noi, acum isi cere banii..mai am o intrebare, daca se poate sa ma ajutati si de data aceasta cu un raspuns...am fost sfatuita sa trec masina pe numele fie unui membru din familie, fie unei rude...e adevarat ca daca fac acest lucru nu mai are cum sa ma gaseasca cu acest bun pe numele meu si ca dupa 3 ani se claseaza cazul, in cazul in care pana atunci nu ma voi angaja niciunde cu acte legale si nu vor avea cum sa-mi ceara sa platesc atata timp cat nu am nici un venit? si decat in cazul in care ma angejez cu carte de munca imi vor cere sa platesc in rate, dupa ce vor calcula cat am net si brut si vor estima ei cat sa le dau si imprumutatorui rata lunara?
Buna seara,

Am rugamintea sa ma ajutati cu o lamurire vis-a-vis de un contract de imprumut, ce nu a fost incheiat la nici un birou notarial
In vara acestui an am imprumutat o suma de bani de la o persoana fizica, contractul de imprumut nefiind incheiat la notar, cu raspunderea de a-i inapoia in 4 rate egale, la aceeasi data de 1 ale lunii, din august pana in noiembrie.Cand am fost pe cale sa platesc prima rata la inceputul lunii august, mi s-a spus de catre banca ca trebuie sa platesc comisioanele lor de transfer si pluc ale bancii celui care trebuia sa primeasca in cont banii, din tara respectiva. Nefiind multumita de acele comisioane imense, care trebuia sa le fi platit de fiecare data, am convenit cu imprumutatorul, sa ii inapoiez suma cand as fi ajuns in tara de provenienta, pt a ma angaja la firma care o detinea si sa mi-i fi oprit din salariu'.Insa ulterior au aparut anumite certuri intre mine si imprumutator iar acum o saptamana m-am trezit acasa cu o notificare de la avocatul lui, in care sunt somata sa returnez intreaga suma in 3 saptamani. Mentionez ca in contract era specificata sanctiunea de a fi obligata sa restitui intreaga suma , in cazul in care eu in calitate de imprumutat, nu am respectat obligatia prevazuta in contract, iar imprumutatorul declara imediat scadent tot soldul, fara punere in intarziere sau notificare (ceea ce de fapt s-a intamplat, deci in contract se specifica foarte clar ca nu voi fi notificata). Intrebarea mea este in cazul in care nu am cum sa restitui acea intreaga suma pana la data scadenta mentionata in notificare, ar exista posibilitatea executarii directe a contractului, prin executor judecatoresc, prin interventia unei instante de judecata impotriva bunului care-l am pe numele meu si anume un automobil, avand in vedere ca sunt casnica si nu am nici un venit sau alt bun pe numele meu in afara de acea masina?